Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση του γιορτασμού του Πολυτεχνείου

ml kke polytexneio

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου δημόσιας τάξης να προχωρήσει στην απαγόρευση του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στην αμερικάνικη πρεσβεία, ανήμερα του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού.

Η κυβέρνηση, η οποία όλο αυτό το διάστημα έχει αφήσει το ΕΣΥ εντελώς ανοχύρωτο απέναντι στην πανδημία, προσπαθεί να πείσει ότι στόχος των απαγορεύσεων είναι η προστασία του λαού από τον κορονοϊό. Στην πραγματικότητα με όχημα την πανδημία έρχεται να υλοποιήσει στόχους και σχεδιασμούς δεκαετιών την ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Διότι δεκαετίες τώρα οι κυρίαρχοι κύκλοι επιδιώκουν να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί – παιδεία – δημοκρατικά δικαιώματα – εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Μπροστά στην πρωτοφανή κίνηση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την φετινή επέτειο, θα πρέπει ο λαός και η νέα γενιά να σταθούν απέναντι στην κυβερνητική απόφαση και να αποκαλύψουν τους αντιδραστικούς της σχεδιασμούς. Θα πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τα νέα μέτρα καταστολής.

Να υπερασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως η εξέγερση του λαού και της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973.

Να συμμετέχουν μαζικά στον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας), καθώς και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη!

6-11-2020

Διαβάστε επίσης