Το Μ-Λ ΚΚΕ στην απεργία των εργατών στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» (Βίντεο)

malamatina ml kke

Το Μ-Λ ΚΚΕ παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου οι εκπρόσωποι των απεργών εργατών στο εργοστάσιο της “Μαλαματίνας”, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Στη διαδικτυακή πύλη του Προλόγου, έκανε δήλωση το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της “Μαλαματίνας”, Γιώργος Λιάκας, ενώ τη συμπαράσταση του εκ μέρους της ΕΡΓΑΣ και του Μ-Λ ΚΚΕ εξέφρασε ο σ. Δημήτρης Καρβαγιώτης.

Μάλιστα στη δήλωση του τόνισε ότι πρέπει και η ΓΣΕΕ έμπρακτα να στηρίξει την απεργία. Είναι κοινός τόπος ότι λείπει μια μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους εργαζομένους της πόλης, να φωνάξουν και υπέρ της απεργίας στη “Μαλαματίνα” και για τα κοινά προβλήματα όλων, τα οποία είναι η πολιτική των απολύσεων, η πάλη για συλλογικές συμβάσεις και για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη.

Aυτό πρέπει να γίνει τις επόμενες μέρες στην πόλη.

Όσον αφορά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν το πρωί της Τρίτης 23ης Αυγούστου, οι εκπρόσωποι των απεργών εργατών στο εργοστάσιο της “Μαλαματίνας”:  

Ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος των Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της “Μαλαματίνας” και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους έχουν κατέβει σε απεργία, σχεδόν ένα μήνα τώρα. Ανέλυσε τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει περικόψει μισθούς και έχει προχωρήσει σε απολύσεις. Κατέρριψε τα διάφορα ψέματα που διακινούνται από την πλευρά της, ενώ δήλωσε την αποφασιστικότητα των εργατών της “Μαλαματίνας” στον αγώνα τους για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να υπογραφεί αξιοπρεπής επιχειρησιακή ΣΣΕ. Ανέδειξε, την συγκινητική αλληλεγγύη που συνεχώς πλαταίνει όχι μόνο από φορείς, αλλά και από άγνωστα άτομα που προσφέρουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τους απεργούς. Τέλος, ενημέρωσε σχετικά τους παρευρισκόμενους, ότι θα ακολουθήσει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης στο χώρο του εργοστασίου, την επόμενη Τρίτη, στις 30/9. Στη συνέχεια, ο Λάζαρος Τσελεπής, εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Ε.Π., εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στον αγώνα που δίνουν οι εργάτες της “Μαλαματίνας”. Ακολούθησαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, σωματείων, οργανώσεων κλπ.

Διαβάστε επίσης