Το πρόγραμμα του Σήματος μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2019!

Κυριακές αφιερωμένες στο σινεμά!

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος ανανεώνει και φέτος το ραντεβού της στην Ισαύρων 29Γ, τις Κυριακές στις 18:30, οργανώνοντας συζητήσεις με αφορμή συγκεκριμένες ταινίες.

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου

Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Μαρξ, η Πορεία και η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος διοργανώνουν εκδήλωση-προβολή της ταινίας «Όταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ένγκελς» (Le jeune Karl Marx). Διάρκεια: 118'.

Η βελγο-γαλλο-γερμανική παραγωγή του 2017 σε σκηνοθεσία Ραούλ Πεκ, πραγματεύεται τα πρώτα χρόνια γνωριμίας του νεαρού Καρλ Μαρξ με τον Φρίντριχ Ένγκελς, τις διώξεις στις οποίες τους υποβάλλουν τα αντιδραστικά ευρωπαϊκά κράτη, την αντιπαράθεσή τους με τους ουτοπικούς και μικροαστούς σοσιαλιστές της εποχής και την προσπάθειά τους να συνδεθούν με το πρώιμο εργατικό κίνημα, μέσα απ' τα οποία γεννιέται η κομμουνιστική ιδεολογία και η πρώτη της ολοκληρωμένη διακήρυξη, το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο».

200 χρόνια μετά τη γέννηση του Μαρξ, η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που όξυνε τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, βάθυνε την καπιταλιστική εκμετάλλευση και έφερε στο προσκήνιο την προοπτική νέων αιματηρών πολέμων, υπογραμμίζει την επικαιρότητα του μαρξισμού και των επαναστατικών του οραμάτων ως τη μοναδική διέξοδο για τους λαούς.

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου

Ο Κομφορμίστας

«Ο Κομφορμίστας» (Il Conformista), ιταλο-γαλλο-γερμανική παραγωγή του 1970, σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι με τους Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Στεφανία Σαντρέλι. Διάρκεια: 106'.

Στη φασιστική Ιταλία του μεσοπολέμου, ένας πράκτορας της μυστικής αστυνομίας αναλαμβάνει τον εντοπισμό και την εξόντωση ενός αντιφασίστα πρώην καθηγητή του. Ο «Κομφορμίστας» θεωρείται ένα απ' τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Χαρακτηρίστηκε από τη ρηξικέλευθη αισθητική του, ενώ πραγματεύεται την ταξική φύση και τις ψυχολογικές πτυχές του φασισμού. Βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

Με την προβολή αυτή, η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος πραγματοποιεί ένα ελάχιστο αφιέρωμα στον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι που απεβίωσε στις 26 Νοέμβρη του 2018. Επηρεασμένος από τον μαρξισμό, τον ιταλικό νεορεαλισμό και τον επίσης μαρξιστή σκηνοθέτη και μέντορά του, Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο Μπερτολούτσι υπήρξε στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του ένας απ' τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους της έβδομης τέχνης δημιουργώντας ταινίες όπως «Ο Κομβορμίστας», το «1900» και το τόσο αντιφατικό όσο και προκλητικό για την εποχή του «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι».

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (18:00-21:30)

& Σάββατο 8 Δεκεμβρίου (18:00-22:30)

Κόσμημα στο Σήμα!

Το Σήμα φιλοξενεί για δύο ημέρες έκθεση κοσμήματος και μικροτεχνίας από δημιουργούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες, με κοινό τους γνώρισμα την αγάπη τους για τις κατασκευές και τα τα πρωτότυπα καλλιτεχνήματα. Για τους φίλους του Σήματος που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή ως δημιουργοί στην έκθεση, παρακαλούμε να επικοινωνούνστο τηλέφωνο 6974109660 ως τις 2 Δεκεμβρίου.

Βραδιά ζωντανής μουσικής στις 7 Δεκεμβρίου, 21:30

Στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας της έκθεσης κοσμήματος και μικροτεχνίας, το Σήμα υποδέχεται με χαρά τη Λένα Γολεμάτη και τον Ορέστη Ρουχωτά σε ένα δίωρο ζωντανής μουσικής (δύο κιθάρες - δύο φωνές) με ροκ προσανατολισμό που θα κοσμήσει μουσικά την Ισαύρων 29Γ!

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 20:00

Γιορτάζουμε τα 2α γενέθλια του Σήματος!

 
   

Πέρασαν κιόλας 2 χρόνια, με περισσότερες από 100 βραδιές εκδηλώσεων στο Σήμα! Ένας ικανός λόγος να γιορτάσουμε με ζωντανή μουσική, πλούσιο μενού από την κουζίνα της Πορείας, λαχειοφόρο με πολλά δώρα, και ...μια τούρτα με 2 κεράκια!

Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε τα δεύτερα γενέθλια του Σήματος!

 

19-28 Δεκεμβρίου

Έκθεση ζωγραφικής Π. Κουφοβασίλη

Στο κλείσιμο του έτους, και για το 10ήμερο από 19 έως 28 Δεκεμβρίου, το Σήμα ανοίγει μια ...πόρτα στην τέχνη και φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής σε μουσαμά ξύλο και πέτρα, και κατασκευές του Πέτρου Κουφοβασίλη. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό για όλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Σήματος.

31 Δεκεμβρίου 2018

Αλλάζουμε χρόνο στο Σήμα!

 
   

Το βράδυ της Δευτέρας 31 Δεκέμβρη, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, σας περιμένουμε στο Σήμα από τις 22:00 για να ανταλλάξουμε ευχές και να αλλάξουμε τον χρόνο!

 Υποδεχόμαστε μαζί το 2019 με γιορτινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει φαγητό - ποτό - επιλεγμένη μουσική και οπτικό αφιέρωμα στην πολιτιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε στην Ισαύρων 29Γ!

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Δεκεμβρίου το Σήμα θα παραμείνει κλειστό. Τη Δευτέρα, 31/12, σταδιακά από τις 20:00 θα αρχίσουν οι προετοιμασίες για την ζωηρή υποδοχή της νέας χρονιάς, φυσικά στο Σήμα! Ο πολιτιστικός μας χώρος στη συνέχεια θα αναπαυτεί μέχρι και τις 08 Ιανουαρίου, ετοιμάζοντας ένα δυνατό ξεκίνημα για το 2019.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Μουσική βραδιά με τη Νένα Βενετσάνου

 
   

Την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, στην πρώτη εκδήλωσή του για το 2019, το Σήμα έχει τη χαρά και την τιμή να υποδέχεται τη Νένα Βενετσάνου σε μια μοναδική μουσική βραδιά. Βαδίζοντας προς την εναρκτήρια αυτή εκδήλωση του νέου έτους, περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Σήματος. Ας μη λείψει κανείς μας από το μουσικό αυτό γεγονός!

 
   

Συνεχίζονται τα μαθήματα ισπανικής γλώσσας στο ΣΗΜΑ!

Οι Τετάρτες παραμένουν αφιερωμένες στη διδασκαλία των ισπανικών, της ευρύτερα ομιλούμενης γλώσσας στον κόσμο  ¿tu entiendes?Η ώρα έναρξης των σεμιναρίων ισπανικών έχει προσδιοριστεί σταθερά στις 18:00.

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603

διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:

www.facebook.com/simaporeia.

Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net

e-mail: shmaporeia@gmail.com

(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε

το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Το Σήμα θα λειτουργεί σταθερά κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή,

και για τις ώρες 18:30-22:30, με χρονική παράταση στις βραδιές εκδηλώσεων

Διαβάστε επίσης