Το πρόγραμμα του 10ου Camping της Πορείας

10ο camping

Λίγες μέρες απόμειναν για την έναρξη του κάμπινγκ της Πορείας και τα μέλη και οι φίλοι της Οργάνωσης σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς για το θερινό της ραντεβού! Το κάμπινγκ Ayannis στην Ιτέα Φωκίδας είναι έτοιμο να υποδεχτεί το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα του φετινού κάμπινγκ της Πορείας:
Σάββατο 30/7
Άφιξη στο camping – Γνωριμία με τον χώρο
Κυριακή 31/7 21:00
Βραδιά Γεωμυθολογίας
Εξηγώντας τον μύθο: Άθλοι και έργα Σε αυτήν την πρωτότυπη βραδιά θα παρουσιαστούν ορισμένοι άθλοι του Ηρακλή και θα επιχειρηθεί μια πιθανή σύνδεση που αυτοί έχουν με εγγειοβελτιωτικά έργα της εποχής.

Θα ακολουθήσει νυχτερινό beach party
Δευτέρα 1/8 20:00
Κεντρική πολιτική εκδήλωση
«Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της υποτέλειας μόνη διέξοδος ο παλλαϊκός – πανεργατικός αγώνας»
Τρίτη 2/8
Μονοήμερη εκδρομή
Μετά την πρωινή αναχώρηση πρώτος μας σταθμός θα είναι οι Δελφοί. Στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για τα μέλη και τους φίλους της Πορείας. Επόμενος σταθμός της εκδρομής θα είναι ο μαρτυρικός τόπος του Διστόμου. Στο μνημείο που υπάρχει στην περιοχή θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία για την ιστορία της σφαγής του Διστόμου και τη δράση του εαμοελασίτικου κινήματος. Τελική κατάληξη της εκδρομής θα είναι η παραλία του Διστόμου, όπου θα ακολουθήσει συλλογική βουτιά και επανάκτηση δυνάμεων σε ταβέρνα.
Προβολή ντοκιμαντέρ: «Το σχέδιο»
Ένα ντοκιμαντέρ για τις φωτιές στη Β. Εύβοια το Καλοκαίρι του 2021.
Τετάρτη 3/8 22:00
Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό του Μίκη Θεοδωράκη το μουσικό σχήμα της Πορείας θα παρουσιάσει έργα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που συντροφεύουν δεκαετίες τον λαό μας και τους αγώνες του.
Πέμπτη 4/8 20:00
Eκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή
«Η “Μεγάλη Ιδέα” μιας μεγάλης καταστροφής – Ο αλυτρωτισμός και η υποτέλεια, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος»
Παρασκευή 5/8 21:00
Βραδιά θεάτρου
Η θεατρική ομάδα του Σήματος θα παρουσιάσει μια σύνθεση θεατρικών έργων υπό τον τίτλο «Μαθήματα αριστείας και κανονικότητας»

Θα ακολουθήσει το 2ο νυχτερινό beach party
Σάββατο 6/8 22:00
Λαϊκό γλέντι
Μουσικό λαϊκό γλέντι με τους Κλέαρχο Κορκόβελο (Κύμβαλο), Βασιλική Τσιφτσή (Τραγούδι), Γεωργία Μαρίνη (Βιολί) και Άγγελο Αγγέλλου (Λαούτο). Στο κλείσιμο του 9ήμερου προγράμματός του Camping μας, η Πορεία διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά με τις καθιερωμένες ψησταριές, επιλεγμένη μουσική, κλήρωση λαχειοφόρου, κ.ά!
Κυριακή 7/8 Αναχώρηση από το Camping
***
Ταυτόχρονα με το κύριο πρόγραμμα, η Πορεία διοργανώνει τα θεματικά εργαστήρια των μαθητών με τίτλο «Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, οι μαθητές στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία», των φοιτητών με τίτλο «Ο αγώνας ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ο προσανατολισμός της πάλης του φοιτητικού κινήματος», καθώς και των νέων εργαζομένων.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από μέλη της Πορείας εργαστήριο τοπιογραφίας ύστερα από τα επιτυχημένα εργαστήρια προσωπογραφίας που προηγήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια.
Την εικόνα συμπληρώνουν τα τουρνουά σκάκι, τάβλι και πινγκ-πονγκ, ενώ για μια ακόμα χρονιά θα λειτουργήσει κυλικείο καθώς και η συλλογική μας κουζίνα, όπου μέλη και φίλοι της Πορείας ετοιμάζουν χειροποίητα πιάτα.
Τέλος, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα λειτουργεί το βιβλιοπωλείο των Mορφωτικών Eκδόσεων.
Απευθύνοντας το πιο πλατύ κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους της σε όλη τη χώρα, η Πορεία καλεί κάθε νέο και νέα να διασκεδάσουμε, να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε για τους αγώνες της επόμενης περιόδου!

Διαβάστε επίσης