Τραμπούκικη επίθεση από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σε μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εξόρμησης, το Σάββατο 13 Μάη, από τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στου Ζωγράφου.

Με φασίζουσες πρακτικές και τραμπουκισμούς, απειλώντας ότι θα φέρει άτομα να τους διώξουν, επιχείρησε να απαγορεύσει την τοποθέτηση του κομματικού υλικού του Μ-Λ ΚΚΕ, και στη συνέχεια το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έσκισε το χαρτόνι που είχε τοποθετηθεί σε μία κολόνα και έσπρωξε γυναίκες, μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας ύβρεις και λεξιλόγιο πεζοδρομίου.

Έτσι αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία το δικαίωμα των υπόλοιπων κομμάτων στην ελεύθερη παρέμβαση και στη δημόσια έκφραση. Και μετά απορούν πώς συνεχίζει ο φασισμός και η ακροδεξιά να σηκώνουν κεφάλι, όταν η ίδια η Νέα Δημοκρατία, όχι απλώς τους ανέχεται, αλλά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ δεν φιμώνεται και δεν αποθαρρύνεται από το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η Νέα Δημοκρατία ενόψει εκλογών. Συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα και υπερασπιζόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα τις θέσεις και τις απόψεις μας, είτε είναι περίοδος εκλογών είτε όχι, και στις γειτονιές μας και παντού.

13/5/2023

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης