Φοιτητές Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Ο.Π.Α.: Άλλη μια καθηγητική αυθαιρεσία!

Καθώς όλοι μας ζούμε σε έναν κυκεώνα αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει ο COVID-19, προσπαθούμε στον μέγιστο βαθμό να ανταποκριθούμε στις φοιτητικές μας υποχρεώσεις και να περνάμε τα μαθήματα της σχολής μας κάτω από δύσκολες συνθήκες. Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο, σαν φοιτητές του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ο.Π.Α., δώσαμε το μάθημα, πρώτου εξαμήνου, «μαθηματικός λογισμός σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα» ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ΝΟΜΙΜΑ και έχουν καταχωρηθεί οι βαθμοί μας στην πλατφόρμα MS teams.

Μετά από τόσους μήνες όπου οι βαθμοί μας δεν αναρτήθηκαν ποτέ στη γραμματεία της σχολής, ενώ παράλληλα επικοινωνούσαμε και με τον διδάσκοντα και με την γραμματεία για το πρόβλημα, χωρίς να λαμβάνουμε ξεκάθαρες απαντήσεις, βρισκόμαστε τώρα σε μια δυσάρεστη θέση. Αναρτάται μια απόφαση από την διοίκηση (της τελευταίας στιγμής), ότι οι μαθητές του κλιμακίου Μ-Ω θα πρέπει σε δυόμιση περίπου εβδομάδες να ξανά δώσουν ένα μάθημα που έχουν να διδαχτούν ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ολόκληρους μήνες, εν μέσω της εξεταστικής του Ιουνίου ενώ ακόμα εξετάζονται σε μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου. Το τελευταίο μας μάθημα είναι στις 12 Ιουλίου και αποφασίστηκε από τη σχολή να ξανά δώσουμε το μάθημα «μαθηματικός λογισμός σε επιχειρησιακά και οικονομικά προβλήματα» στις 15 Ιουλίου.
Το συγκεκριμένο μάθημα αποτελεί μάθημα αλυσίδας, δηλαδή είναι προαπαιτούμενο για το μάθημα « εισαγωγή στην οικονομετρία» που διδάσκεται στο 3ο έτος και σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης του τμήματος που δημοσιοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου οι φοιτητές που δεν κατάφεραν να το δηλώσουν λόγω απώλειας του βαθμού είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν να δηλωθεί άμεσα. Αυτό χωρίζει τους φοιτητές που συμμετείχαν στην εξέταση του μαθήματος τον Φεβρουάριο στη μέση καθώς φαίνεται να αναγνωρίζεται ο προαγωγικός βαθμός για τους φοιτητές μεγαλύτερου έτους αλλά να ζητούν «προαιρετική» επανεξέταση για την κατοχύρωση των βαθμών που θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί πριν 3 μήνες.

Μετά από τόσους μήνες απόλυτης ΑΠΡΑΓΙΑΣ από τη σχολή συνολικά για το θέμα αυτό, μας ειδοποιούν τελευταία στιγμή χωρίς να είναι εφικτό και χωρίς ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση, να ξανά μελετήσουμε την ύλη ενός ολόκληρου εξαμήνου σε δυόμισι μόνο εβδομάδες ταυτόχρονα με άλλα μαθήματα που καλούμαστε προγραμματισμένα να εξεταστούμε, για μία επανεξέταση, με άλλο καθηγητή, την οποία θεωρούν νόμιμη. Διαμαρτυρηθήκαμε και στο διδάσκοντα μας και στη γραμματεία χωρίς να καταλάβουμε τελικά από που προέρχεται πραγματικά το πρόβλημα, διότι οι απόψεις τους συγκρούονται. . Η γραμματεία από την πλευρά της τονίζει ότι το πρόβλημα οφείλεται στην μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας από τον διδάσκοντα. Από την άλλη ο διδάσκοντας μας, υποστηρίζει ότι η γραμματεία και η πρυτανεία ευθύνονται για την μη ανάρτηση των βαθμών ,καθώς η εξέταση είχε 100% επιτυχία κάτι που δυσαρέστησε ιδιαίτερα την πρυτανεία και για αυτό όλη η ταλαιπωρία. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει αλλά είτε στην πρώτη είτε -πολύ χειροτέρα- στην δεύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι ένα : οι φοιτητές για ακόμη μια φορά καλούνται να αντιμετωπίσουν την καθηγητική αυθαιρεσία.

Επικοινωνήσαμε με την γραμματεία και μας είπαν, ότι η απόφαση αυτή είναι αμετάκλητη . Επίσης παρόλο που στην ανάρτηση αναφερόταν πως η επανεξέταση είναι προαιρετική, απάντησαν τηλεφωνικά σε φοιτητές πως εάν δε λυθεί το πρόβλημα και δεν γράψουμε την «προαιρετική» αυτή, επανεξέταση θα είναι σαν να μη γράψαμε πότε το μάθημα, δηλαδή θα αναιρέσουν όλον μας τον κόπο έτσι απλά!
Όλοι οι φοιτητές είναι αναστατωμένοι με την απόφαση αυτή, καθώς εκείνοι είναι τελικά οι αποδέκτες αυτής της αδικίας χωρίς να φταίνε πραγματικά τόσο καιρό για το πρόβλημα.Αυτό που ομόφωνα ζητάμε είναι να αναγνωριστούν και να αναρτηθούν οι βαθμοί που έχουμε γράψει καθώς και να σταματήσουμε να γινόμαστε αποδέκτες μιας διαμάχης που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες εις βάρος μας, με τους εμπλεκόμενους να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον παρουσιάζοντας μια κατάσταση που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα και να μην ταλαιπωρούμαστε άλλο χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος, πάρα μόνο κακή συνεννόηση μεταξύ των υπευθύνων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αναρτηθούν άμεσα οι βαθμοί μας, καθώς δεν είμαστε διατεθειμένοι, ούτε υποχρεωμένοι να επανεξεταστούμε σε ένα μάθημα που ΝΟΜΙΜΑ περάσαμε, ούτε τώρα ούτε σε άλλο ακαδημαϊκό έτος !

Διαβάστε επίσης