Φοιτητική Πορεία ΑΣΟΕΕ: Αποχή από τις διασπαστικές «εκλογές»! Οι σύλλογοι στα χέρια των φοιτητών!

Κατηγορία: 

Σχεδόν μια δεκαετία έχει ο σύλλογό μας να πραγματοποιήσει κανονικές εκλογές, μέσα στο άσυλο και τον χώρο της ΑΣΟΕΕ, χωρίς να δεχτεί επιθέσεις από ομάδες που αναφέρονται στον αναρχικό/ αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ -ΔΑΠ να επιλέξουν για τους φοιτητές (χωρίς τους φοιτητές) κάποιο γήπεδο ή ξενοδοχείο για να διεξαχθούν οι εκλογές . Φέτος, μετά από τρία χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές με πρόσχημα την πανδημία, οι δυνάμεις αυτές μαζί με τους ΠΑΝΚΣ επέλεξαν πίσω από κλειστές πόρτες και έξω από τις συλλογικές διαδικασίες να αποφασίσουν για τους φοιτητές πως οι εκλογές θα γίνουν στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, αποκλειστικά για τους ψηφοφόρους τους, με τις ευλογίες του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και της ΝΔ. Καλέσαμε τους φοιτητές να απέχουν από αυτές τις εκλογές που μόνο σκοπό έχουν να διαιωνίζουν οι καθεστωτικές αυτές δυνάμεις την κυριαρχία τους στον σύλλογο, για να τον αφήνουν στην αδράνεια (όταν φυσικά οι ίδιοι συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική που χτυπά τα δικαιώματα των φοιτητών ).
Διπλά σε αυτή τη λογική έρχονται οι δυνάμεις της ΠΚΣ που πρότειναν στον σύλλογο να γίνουν εκλογές στις 25 Μαΐου, ημέρα που έρχεται αντιπαραθετικά με την ενιαία πανελλαδική διεξαγωγή των εκλογών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι δυνάμεις αυτές συμμετέχουν στα διαπαραταξιακά συμβούλια που αποφασίζουν για την ημέρα πραγματοποίησης των εκλογών, αλλά τώρα, με πρόφαση ακριβώς τη δράση της αναρχίας στη σχολή μας (στην οποία σταθερά αναφέρονται ως “ομάδες που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα”, αρνούμενες πεισματικά να τις ονοματίσουν), αποφασίζουν μόνοι τους σε συνέλευση χωρίς απαρτία ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου . Δυνάμεις όπως το Bloco , η ΡΑΣ-ΕΑΑΚ μαζί με την ΑΡΕΝΑ, παρόλο που ήταν αντίθετοι στην αρχή, τελικά σύρθηκαν πίσω από την ΠΚΣ, ενώ με χαρά εξαρχής η RESISTENCIA – ΕΑΑΚ συμφώνησε με την ΠΚΣ (τι πιο σύνηθες άλλωστε να συμβεί!).
Ως Φοιτητική Πορεία διαφωνούμε συνολικά με την πρόταση για διεξαγωγή εκλογών στις 25 Μαϊου, καθώς αποτελεί μοιρολατρική αποδοχή ότι ο σύλλογός μας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει εκλογές μόνος του και χρειάζεται τη βοήθεια των μελών της ΚΝΕ από τις άλλες σχολές για να διασφαλιστούν οι εκλογές. Υπενθυμίζουμε πως όταν κάτι αντίστοιχο συνέβη το 2019 στο Πάντειο, οι εκλογές διεξήχθησαν σε ένα κλίμα φόβου και έντασης, με καδρόνια και κράνη για την “περιφρούρηση” της διαδικασίας. Δε θεωρούμε πως τέτοιου τύπου “περιφρουρήσεις” λύνουν το πραγματικό πρόβλημα.
Για μας, το ζητούμενο είναι πώς οι ίδιοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ θα πάρουμε την υπόθεση της ανασυγκρότησης του συλλόγου και της διεξαγωγής των εκλογών στα δικά μας χέρια. Πώς θα απομονώσουμε τις ομάδες του α/α χώρου που με τον πιο βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο απαγορεύουν επί της ουσίας τη διεξαγωγή των εκλογών, διευκολύνοντας την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να διαλύσει τους φοιτητικούς συλλόγους, τις εκλογές και συνολικά τον οργανωμένο φοιτητικό συνδικαλισμό. Πώς θα πάμε κόντρα στο κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας των ΠΑΣΠ-ΔΑΠ-ΠΑΝΚΣ, που θέλουν τον σύλλογό μας αδρανή και τους φοιτητές απαθείς στις εξελίξεις. Πώς θα υπερασπιστούμε το άσυλο και την ενότητα του φοιτητικού κινήματος πανελλαδικά, κόντρα σε διασπαστικές εκλογές σε άλλες ημερομηνίες που διαιωνίζουν τα φαινόμενα εκφυλισμού στον σύλλογο.
Καλούμε όλους τους φοιτητές και όλες τις φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ να απέχουμε από τις εκλογές της 25ης Μαΐου και να δώσουμε από κοινού τη μάχη για την αγωνιστική ανασύνταξη του συλλόγου μας.
Κόντρα στη διάσπαση των συλλόγων που θέλει να επιβάλει η ΠΚ
Κόντρα στη μοιρολατρική και ηττοπαθή στάση που επιβάλλεται στον σύλλογο για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων μακριά από τις διεκδικήσεις των φοιτητών.
Κόντρα στις αντιδημοκρατικές πρακτικές των κυρίαρχων δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ που παίρνουν αποφάσεις χωρίς απαρτία, διασπείρουν ψέματα και αδιαφορούν για τους φοιτητές.
Με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων και μέσα από τη μαζική συμμετοχή μας στις συλλογικές μας διαδικασίες, να αγωνιστούμε για να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα δημοκρατικές εκλογές μέσα στην ΑΣΟΕΕ, για να γίνει ο σύλλογός μας πραγματικά μαζικός και αγωνιστικός, όργανο πάλης στα χέρια μας!

Διαβάστε επίσης