Φοιτητική Πορεία: Για την ανακοίνωση της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ σχετικά με την ελεγχόμενη είσοδο στους χώρους του πανεπιστημίου

Κατηγορία: 

Την Τετάρτη η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ με ανακοίνωση της ενημέρωσε τους φοιτητές ότι από την επομένη όλοι όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στους χώρους του πανεπιστημίου είτε από την είσοδο επί της Πατησίων είτε από την Αντωνιάδου είτε από την Δεριγνύ μπορούν μόνο με την επίδειξη των απαιτούμενων ανά περίπτωση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων COVID-19 (εμβολιασμού, νόσησης , αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου) με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Το ίδιο ισχύει και για τα κτίρια επί των οδών Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών. Θεωρούμε πως αυτό δεν αποτελεί υγειονομικό μέτρο, άλλα μια πρώτη εφαρμογή της Ελεγχόμενης Εισόδου, όπως προβλέπεται από τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, με υγειονομικό πρόσχημα. Διότι δεν διακρίνουμε τίποτα το υγειονομικό στο να μην μπορεί ο κάθε φοιτητής να κάνει δωρεάν το διαγνωστικό τεστ. Δεν βλέπουμε τίποτα το υγειονομικό, σε έναν φοιτητή που δεν μπορεί, ή ακόμα και δεν έχει πειστεί ακόμα να κάνει το εμβόλιο, να εξουθενώνεται οικονομικά πληρώνοντας 80 ευρώ το μήνα για να κάνει τεστ, τα ίδια τεστ που παλιότερα παρέχονταν δωρεάν από το κράτος. Αποτελεί ένα ταξικό μέτρο, που καθιστά το δικαίωμα στις σπουδές στην ουσία προνόμιο, και συγκεκριμένα προνόμιο αυτού που έχει να πληρώσει.

Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης στοχεύει το δικαίωμα στις σπουδές, με πρόσχημα την δημόσια υγεία, όπως το ν+2 προβλέπει διαγραφές φοιτητών με πρόσχημα τα δημόσια οικονομικά σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, ενώ ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη ποινικοποιεί φωτογραφικά τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών με πρόσχημα την «ομαλή λειτουργία» του ιδρύματος. Όσο συνηθίζουμε να αποκλείονται φοιτητές από το δικαίωμα τους στην μόρφωση, με όποιο πρόσχημα, τόσο αυτοί οι αποκλεισμοί θα συνεχίζονται και θα επεκτείνονται.

Ως Φοιτητική Πορεία θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στις σπουδές μας με ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, με μαζικά δωρεάν τεστ, με τις απαραίτητες προσλήψεις διδακτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες, χωρίς αποκλεισμούς κανενός φοιτητή, ο μόνος τρόπος αγωνιστικής διεκδίκησης είναι οι Γενικές μας Συνελεύσεις, οι συλλογικές μας αποφάσεις και οι δημοκρατικές διαδικασίες του Συλλόγου μας.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ-ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΣΤ, ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ
ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ
ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Φοιτητική Πορεία ΑΣΟΕΕ

Διαβάστε επίσης