Φοιτητική Πορεία: Κάλεσμα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό!

Κατηγορία: 

Καταδικάζουμε την επί 75 χρόνια συνεχιζόμενη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ. Η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η κατάληψη παλαιστινιακής γης, η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Όταν οι λαοί υφίστανται την καταπίεση και την τυραννία, τότε δεν έχουν παρά να διαλέξουν ή τις αλυσίδες ή τα όπλα.
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται από την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη και βοήθεια από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Τα αεροπλανοφόρα και οι νατοϊκές αρμάδες στη Μεσόγειο βρίσκονται στην περιοχή για να στηρίξουν το φασιστικό κράτος του Ισραήλ και να ενισχύσουν την ιμπεριαλιστική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή.
Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ), έσπευσαν να ταυτιστούν με τις επιδιώξεις των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και της ΕΕ στην περιοχή και να δικαιολογήσουν την εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους που είναι καταχωνιασμένη από το 2015.
Την ίδια στιγμή σύσσωμη η «δημοκρατική» Δύση κλείνει τα μάτια μπροστά στους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ ενάντια σε 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που προσπαθούν να επιβιώσουν φυλακισμένοι στη λωρίδα της Γάζας και εκ των οποίων περίπου το 1 εκατομμύριο είναι παιδιά. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ βαφτίζουν «τρομοκρατία» τις πράξεις αντίστασης του παλαιστινιακού λαού και αποκρύπτουν τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος. Καλούμε όλους τους φοιτητές να σταθούμε στο πλευρό του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού στον αγώνα του για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία, να καταδικάσουμε τη νέα γενοκτονία που επιχειρεί το φασιστικό κράτος του Ισραήλ στη Γάζα και συνολικά στην Παλαιστίνη.

Όλοι την Πέμπτη 26/10 στη διαδήλωση καταδίκης της ελληνικής στήριξης στο φασιστικό κράτος του Ισραήλ και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, 6.30 στα Προπύλαια!

Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις

Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν
τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη

Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών

Διαβάστε επίσης