Φοιτητική Πορεία: Καταγγελία για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης 5/4 έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Οι πυροβολισμοί που έλαβαν χώρα από αστυνομικό μέσα σε περιπολικό δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε “ακραία” συμπεριφορά της στιγμής. Αποτελούν συνέχεια και κομμάτι της πολιτικής της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, η οποία στρέφεται απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του, καθώς και απέναντι συνολικά στον λαό και τη νεολαία. Την ελευθερία να πυροβολεί με το υπηρεσιακό του όπλο αστυνομικός μέρα μεσημέρι στην Πατησίων, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ γύρω και δίπλα του βρίσκονται εργαζόμενοι, φοιτητές και απλός κόσμος μέσα και έξω από τα αυτοκίνητά τους, την δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που εκπαιδεύουν αστυνομικούς- “καουμπόηδες”, δίνοντάς τους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα όπλα τους όποτε αυτοί κρίνουν.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, άλλωστε, από τότε που όχημα της αστυνομίας παραλίγο να τραυματίσει θανάσιμα διαδηλωτές κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος τους, μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση για το έγκλημα στα Τέμπη την Πέμπτη 16 Μάρτη, το οποίο περιστατικό παρουσιάστηκε και αυτό ως “μεμονωμένο”. Όσο “μεμονωμένη” είναι η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων του λαού και της νεολαίας, όσο “μεμονωμένη” είναι η κατάργηση του ασύλου, όσο “μεμονωμένη” είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία, όσο “μεμονωμένα” είναι τα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίες σε μια σειρά κινητοποιήσεις που αντιμετωπίζονται με δακρυγόνα, γκλομπ, προσαγωγές και συλλήψεις, όσο “μεμονωμένη” είναι η παρακολούθηση χιλιάδων ανθρώπων από την ΕΥΠ, όσο “μεμονωμένες” είναι οι δίκες εκατοντάδων αγωνιστών, άλλο τόσο “μεμονωμένοι” ήταν οι πυροβολισμοί έξω από την ΑΣΟΕΕ.
Άλλοθι και πρόσχημα για την εξαπόλυση της αστυνομικής βίας και την όξυνση της κρατικής καταστολής δίνουν διαρκώς οι γνωστές ομάδες των κουκουλοφόρων με αναφορά στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ενέργειες και πρακτικές των ομάδων αυτών, που και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει την ΑΣΟΕΕ ως “άντρο” τους για τέτοιες “δράσεις” στρέφονται απέναντι στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων. Τροφοδοτούν με επιχειρήματα την κυρίαρχη προπαγάνδα στα ΜΜΕ, τη ΔΑΠ και κάθε άλλη αντιδραστική φωνή μέσα κι έξω απ’ τα πανεπιστήμια, για να λοιδορούν το άσυλο και τους φοιτητικούς αγώνες, για να μιλούν για σχολές- “κέντρα ανομίας”, για να εκφοβίζουν και να τρομοκρατούν.
Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Διαβάστε επίσης