Φοιτητική Πορεία: Καταγγελία για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την ρίψη δακρυγόνων και κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ που έλαβαν χώρα μέσα και έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου στις 26/10. Αφορμή για τη νέα αστυνομική επίθεση έδωσαν προβοκατόρικες ενέργειες ομάδων που δραστηριοποιούνται στον Α/Α χώρο. Μία εβδομάδα πριν την συνέλευση του φοιτητικού μας συλλόγου αυτές οι ομάδες λειτουργούν πάλι ενάντια στα συμφέροντα των φοιτητών, δυσφημούν το άσυλο και ενισχύουν την κυβερνητική προπαγάνδα.

Η κυβέρνηση και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ αξιοποιούν την τυφλή μηδενιστική δράση του χώρου αυτού για να χτυπήσουν το άσυλο και να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, ιδιαίτερα μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τις αντιιμπεριαλιστικές αντιφασιστικές εκδηλώσεις. Η κρατική καταστολή, που το τελευταίο διάστημα οργιάζει και το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ έρχεται να ακολουθήσει πολλά αντίστοιχα γεγονότα εγκληματικής έως και δολοφονικής αστυνομικής βίας τελευταία, έχει στόχο το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους και πρέπει να συναντήσει την πιο πλατιά δημοκρατική πάλη των φοιτητών.

Ως Φοιτητική Πορεία θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν «πάτημα» και στρώνουν το έδαφος σε κάθε αντιδραστική φωνή μέσα κι έξω απ’τα πανεπιστήμια να μιλά για πανεπιστημιακή αστυνομία, για την κατάργηση των παρατάξεων στα πανεπιστήμια κ.ά. Καλούμε κάθε φοιτητή να καταγγείλει την παρουσία της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και τις ενέργειες που της έδωσαν «πάτημα», να κατανοήσει βαθιά ότι αυτά τα περιστατικά θα εντείνονται όσο οι φοιτητές απομακρύνονται από τους συλλόγους και τις δημοκρατικές τους διαδικασίες.

Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν τα περιστατικά αυτά ακριβώς με το να γίνουν ενεργοί στο σύλλογο τους, απομονώνοντας τις ομάδες και δυνάμεις που προκρίνουν τέτοιες πρακτικές.
Καλούμε όλους τους φοιτητές στην Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη 3/11 στη 13:00 στο αμφιθέατρο Α.

Διαβάστε επίσης