Φοιτητική Πορεία: Καταγγελία για τις τραμπούκικες και αντιδημοκρατικές πρακτικές του Bloco-Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία: 

Το Bloco-Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ, με τραμπούκους από άλλες σχολές κατέλαβε εντελώς αντιδημοκρατικά τον χώρο της Φοιτητικής Πορείας και δεν επέτρεψε στα μέλη της να κολλήσουν αφίσες και ανακοινώσεις, με τη δικαιολογία ότι "δεν κατεβαίνει" στις διασπαστικές εκλογές στις οποίες σύρθηκε και αυτό σαν ουρά της ΠΚΣ.
Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ, καθώς και όλων των συλλόγων της Αθήνας να καταδικάσουμε την απαράδεκτη αυτή αντιδημοκρατική πρακτική, της οποίας έχει υπάρξει θύμα και το Bloco, και τώρα σαν "χαλίφης στη θέση του χαλίφη" αναπαράγει.
Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η Φοιτητική Πορεία που καταδίκασε άμεσα και δημόσια τις επιθέσεις που δέχτηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του τόσο στις 17 Νοέμβρη 2021 κατά την κατάθεση στεφάνου στην πεσμένη πύλη του Πολυτεχνείου, όσο και στην Φιλοσοφική λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές του 2022.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τον πραγματικό του ρόλο στα πανεπιστήμια, την υπονόμευση του ασύλου και της δημοκρατικής παρέμβασης όλων των πολιτικών δυνάμεων, όπως είχε κάνει και ως κυβέρνηση με το Πόρισμα Παρασκευοπούλου για την "ανομία στα πανεπιστήμια", όπως είχε δηλώσει και ο πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μάρδας με πρόταση για μυστική πανεπιστημιακή αστυνομία.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να επιστραφεί ο χώρος στην Φοιτητική Πορεία!
Όχι στους τραμπουκισμούς και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που στρώνουν το έδαφος στην κατασταλτική πολιτική της ΝΔ!

Διαβάστε επίσης