Φοιτητική Πορεία: Καταγγελία για το «lock out» στην ΑΣΟΕΕ

Κατηγορία: 

Η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ προέβη σε μια απαράδεκτη ανακοίνωση για κλείσιμο της σχολής από την Παρασκευή 12/11 έως και την Τετάρτη 17/11, χωρίς να αναφέρει κάποια δικαιολογία και μάλιστα ενημέρωσε τους φοιτητές μέσω mail την Παρασκευή τα ξημερώματα.

Πολλοί φοιτητές όπως είναι λογικό δεν γνώριζαν για αυτή την απόφαση με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν έξω από το πανεπιστήμιο και να αντικρίσουν μια σχολή κλειδαμπαρωμένη και αστυνομικές δυνάμεις παντού γύρω.

Αυτό αποτελεί μια τακτική των τελευταίων χρόνων για την απομαζικοποίηση του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου. Λίγες μέρες πριν την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπείρει στο λαό το δόγμα του φόβου και του τρόμου, να εκφοβίσει τις πλατιές μάζες του κόσμου για να μην κατεβούν στο δρόμο στις 17 Νοέμβρη. Διότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα που έχει ψηφίσει και αυτά που θα φέρει, θα ξεσηκώσουν σε αντίσταση τους φοιτητές και το λαό και θέλει να περιορίσει αυτή την εξέλιξη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι Πρυτανείες, λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι του Υπουργείου στα Πανεπιστήμια, βάζουν και αυτές το χεράκι τους σε αυτή την πολιτική. Lock-out κήρυξε ήδη η Πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ και ακολούθησαν οι Πρυτανείες σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ ως τώρα. Κοινός στόχος να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα εκφοβισμού προς το φοιτητικό κίνημα, το οποίο αυτό το διάστημα έχει κάνει τα  πρώτα του αγωνιστικά βήματα ενάντια στον νομό Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, στην πανεπιστημιακή αστυνομία, διεκδικεί ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα κόντρα στην ελεγχόμενη είσοδο των αποκλεισμών.

Αποδεικνύεται περίτρανα τώρα πως ήταν κάλπικες οι απειλές και τελείως υποκριτικός ο «φόβος» των διοικήσεων των σχολών για τα «χαμένα εξάμηνα» λόγω των ολιγοήμερων καταλήψεων των φοιτητών, ιδιαίτερα τώρα, που οι ίδιες οι διοικήσεις κλείνουν τις σχολές και πραγματοποιούν lock out, όχι μόνο τις μέρες του τριήμερου εορτασμού και με σκοπό την παρουσία των φοιτητών σε αυτόν, αλλά μέρες πριν, ακριβώς για να σπείρουν και αυτές με τη σειρά τους ένα κλίμα εκφοβισμού εν όψει του τριήμερου εορτασμού και της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης της Τετάρτης.

Η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να καταδικάσουμε την κυβερνητική πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας και να μην επιτρέψουμε να περάσει το κλίμα φόβου που κυβέρνηση-πρυτανικές αρχές θέλουν να σπείρουν.

Όλοι στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, όλοι στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

 

Διαβάστε επίσης