Φοιτητική Πορεία: Χιλιάδες φοιτητών και λαού έσπασαν την απαγόρευση! Να συνεχίσουμε στο δρόμο του μαζικού ενωτικού αγώνα!

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, τους χιλιάδες λαού που ξεχύθηκαν στους δρόμους, σε όλη τη χώρα απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που βγήκαν στο δρόμο, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησε να απλώσει η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την απαγόρευση συναθροίσεων "καθ'άπασαν την επικράτεια", η οποία έγινε κουρελόχαρτο.

Για ακόμη μια φορά, μέσα σε ένα μήνα, χιλιάδες νεολαίοι έστειλαν ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε όλο το λαό, που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα και τις απαγορεύσεις.

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση, τα στελέχη της, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ λυσσάνε και προσπαθούν με κάθε τρόπο να συκοφαντήσουν τις σημερινές κινητοποιήσεις. Η συνεχώς αυξανόμενη μαζικότητα των διαδηλώσεων αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις συκοφαντίες, τις απαγορεύσεις και στο τέλος, ο ανυποχώρητος μαζικός αγώνας είναι ο δρόμος για να ανατραπεί συνολικά το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Σε αυτό το δρόμο θα πρέπει να βαδίσουν ξανά οι φοιτητές, μαζικοποιώντας τις Γενικές Συνελεύσεις στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και τις φοιτητικές διαδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη, 4 Φλεβάρη.

Η επιμονή και η μαζικότητα των κινητοποιήσεων, εκτός των άλλων, έστειλε στα αζήτητα τη γραμμή των ξεχωριστών κινητοποιήσεων. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, αφού για δέκα μήνες είχαν κηρύξει την αναστολή των αγώνων, επέστρεψαν στους δρόμους με τη γνωστή διαιρετική τους λογική. Ωστόσο, σήμερα, σύρθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις μαζικές ενιαίες κινητοποιήσεις. Κι επειδή στην πράξη κρίνονται οι πολιτικές κατευθύνσεις, η γραμμή των ξεχωριστών "πλαισίων", των ξεχωριστών "συντονιστικών" και των ξεχωριστών διαδηλώσεων έγινε θρύψαλα αυτήν την περίοδο, όταν ο φοιτητόκοσμος βγήκε μαζικά στον αγώνα και ανάγκασε τις δυνάμεις κυρίως της ΚΝΕ, αλλά και της ΕΑΑΚ, να συρθούν στη γραμμή του ενιαίου φοιτητικού αγώνα, στη γραμμή της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης δυνάμεων γύρω από το συγκεκριμένο αίτημα "Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως".

Η Φοιτητική Πορεία καλεί τους φοιτητές να πάρουν μαζικά μέρος στις συνελεύσεις των Συλλόγων τους και στη διαδήλωση της επόμενης Πέμπτης, ξανά μαζικά.

Ο ενωτικός, μαζικός αγώνας έσπασε την χουντοαπαγόρευση γεμίζοντας με αγωνιστική αισιοδοξία, όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά όλο το λαό. Η συνέχιση του αποτελεί το μόνο τρόπο για να ανατραπεί το νομοσχέδιο Κεραμέως, για να υπερασπιστούμε τη δημόσια-δωρεάν παιδεία, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης