Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση για τη Γεωμυθολογία

Κατηγορία: 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 9ο Camping της Πορείας, το οποίο φέτος πραγματοποιείται στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας και στο Blue Bay Camping από 31 Ιουλίου – 8 Αυγούστου.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η βραδιά «Γεωμυθολογίας», μια πανέμορφη εκδήλωση που “έδεσε” τη γεωλογική ιστορία του τόπου με τις ερμηνείες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Η μυθική «Τηθύς» (μία εκ των Τιτανίδων, κόρη του Ουρανού και της Γαίας) συναντά τη «θάλασσα της Τηθύος» (επιστημονική ονομασία του αρχαίου ωκεανού που άλλοτε ένωνε την ευρασιατική με την αφρικανική ήπειρο) και η αξεπέραστη ελληνική μυθολογία, με ισχυρή δόση από τους τοπικούς αρχαίους μύθους της περιοχής της Φθιώτιδας, συναντά την σύγχρονη γεωλογική επιστήμη και την παγκόσμια γεωλογική ιστορία, σε μία ένωση που μας ταξιδεύει λίγες χιλιάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω, πριν μας επαναφέρει στο σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης για μια και πλέον ώρα δεν έπεφτε καρφίτσα.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα μέλη και οι φίλοι της Πορείας και του Εκπαιδευτικού Ομίλου απόλαυσαν την συλλογική κουζίνα της Πορείας. Η καλή οργάνωση των μελών της Πορείας βοήθησε να σερβιριστούν εκατοντάδες μερίδες κοτόπουλο με ρύζι, σαρδέλα στα κάρβουνα, χωριάτικη σαλάτα και φρεσκοψημένο ψωμί στα κάρβουνα, μέσα σε λίγη ώρα.

Μετά τις 12 η βραδιά συνεχίστηκε με νυχτερινό Beach party.

Διαβάστε επίσης