Φωτορεπορτάζ από την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Καισαριανή και την πορεία στο σκοπευτήριο

m-l kke kaisariani kentriki

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Καισαριανής και πορεία στο Σκοπευτήριο γιόρτασε φέτος το Μ-Λ ΚΚΕ την Πρωτομαγιά.

Στις 11.30 πμ μέλη και φίλοι του Κόμματος συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καισαριανής και στις 12 ξεκίνησε η πορεία προς το σκοπευτήριο. Λίγο αργότερα το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ έμπαινε στο χώρο εκτέλεσης εκατοντάδων κομμουνιστών.

Στο χώρο του θυσιαστηρίου έγινε μια σεμνή τελετή με κατάθεση στεφάνου από το μέλος της ΚΕ Δημήτρη Κοντοφάκα και σύντομος χαιρετισμός από το μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ Άκη Αδαμόπουλο (βλέπε παρακάτω).

Ο χαιρετισμός του Άκη Αδαμόπουλου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ:

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πριν 76 χρόνια, σε τούτο εδώ το σημείο που βρισκόμαστε, 200 μέλη και στελέχη του επαναστατικού ΚΚΕ, μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Ήταν Πρωτομαγιά του 1944.

ΟΙ 200 κομμουνιστές -παλληκάρια της εργατικής τάξης τίμησαν με το αίμα τους, με ανυπέρβλητο θάρρος και με απαράμιλλο τρόπο την κόκκινη γιορτή της εργατικής τάξης. Η μεγαλειώδης θυσία τους στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση και για τα μεγάλα ιδανικά της εργατικής τάξης αποτελεί μια από τις πιο ηρωικές σελίδες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Είναι μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης και για το σημερινό αγώνα που δίνει η εργατική τάξης και το κομμουνιστικό κίνημα.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Δέκα ακριβώς χρόνια μετά το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης και το Γολγοθά των μνημονίων, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με μια διπλή, αυτή τη φορά, κρίση οικονομική και υγειονομική.

Οι πολιτικές που διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας άφησαν το λαό μας και άλλους λαούς ανοχύρωτους μπροστά σε ένα κύμα επιδημίας.

Πάνω στο έδαφος αυτών των πολιτικών και μιας παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, ο τρόπος αντιμετώπισης της επιδημίας έχει πυροδοτήσει ένα νέο γύρο καπιταλιστικής κρίσης.

Άνοιξε τους κρουνούς για να ξεχυθούν καινούργια σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να φορτώσει ξανά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Αυτή την επιδίωξη της προανάγγειλαν τα αντεργατικά μέτρα των απανωτών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κυβέρνηση και πλουτοκρατική ολιγαρχία θέλουν να τα μονιμοποιήσουν.

Και για να εμποδίσουν τις εργατικές και λαϊκές αντιδράσεις απλώνουν ένα κλίμα εκφοβισμού, αστυνομικού ελέγχου και καταστολής, που έφτασε ως το σημείο της κυβερνητικής απαγόρευσης του σημερινού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η εργατική τάξη δεν θα γίνει, ωστόσο ,εξιλαστήριο θύμα της καπιταλιστικής κρίσης!

Θα υπερασπίσει τα δικαιώματα της!

Θα σηκώσει ψηλά τη κόκκινη σημαία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και θα συνεχίσει αγώνα για ψωμί, δουλειά, δημοκρατία, ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό!

Θα βαδίσει στον δρόμο που χάραξαν οι 200 κομμουνιστές εκτελεσμένοι της Καισαριανής !

Τιμή και δόξα στους ήρωες της εργατικής τάξης!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Με μια νέα επίδειξη αυταρχισμού και εκφοβισμού, δυο μόλις μέρες πριν την άρση των απαγορευτικών μέτρων και της καραντίνας, η κυβέρνηση απαγορεύει τις κινητοποιήσεις για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καταπατώντας με πρόσχημα τον κορονοϊό, ένα αναφαίρετο, με αιματηρούς αγώνες κατακτημένο, δικαίωμα της εργατικής τάξης και του λαού.

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την επιβολή του πρώτου μνημονίου που συνέτριψε θεμελιώδεις εργατολαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, οδήγησε στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση πλατιά εργατολαϊκά στρώματα, ξεπούλησε όσο-όσο τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας.

Τώρα, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, η εργατική τάξη και ο λαός μας βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με μια βαθιά οικονομική κρίση όπου οι αντεργατικοί νόμοι, τα διατάγματα και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ διαγράφεται η απειλή επιβολής νέων σκληρών αντιλαϊκών μνημονίων.

Καθώς η υγειονομική κρίση σταδιακά υποχωρεί, οι αναταράξεις και οι συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα οικονομικό τσουνάμι έχει αρχίσει να σαρώνει τα πάντα.

Κύριο μέλημα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους, σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας, είναι να μετακυλήσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων μέσα από τεράστιας κλίμακας απολύσεις, καταπάτηση εργασιακών σχέσεων και κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, περικοπές μισθών και όλα τα άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν.

Αυτή η πραγματικότητα επιβάλλει να εξαντλήσουμε κάθε μέσο και κάθε δυνατότητα ώστε να αντιπαλέψουμε κάθε αντιλαϊκό κυβερνητικό νόμο, κόντρα στην εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική της συναίνεσης, της υποχώρησης και του συμβιβασμού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί να την τιμήσουμε μαχητικά, κόντρα στο μαζικό εκφοβισμό, στα μέτρα φίμωσης και καταστολής, προβάλλοντας και διεκδικώντας τα άμεσα και γενικότερα αιτήματα της εργατικής τάξης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και φίλους, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Καισαριανής και την πορεία στο Σκοπευτήριο, την Παρασκευή στις 11.30, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να τιμήσουμε τους ήρωες της εργατικής τάξης, τους 200 κομμουνιστές που εκτέλεσαν οι χιτλεροφασίστες κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944.

Διαβάστε επίσης