Χρυσή Αυγή, ευρώ και θεατρινισμοί κατα της ... "εκτροπής"

Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να έχει διακοπεί για το Σεπτέμβριο οπότε θα είναι έτοιμη και η νέα αίθουσα στο Εφετείο, και ενώ το δικαστήριο του Κορυδαλλού έχει ήδη συνεδριάσει 14 φορές, χωρίς να έχει μπει ακόμα στην ουσία της υπόθεσης, έρχονται οι πρόωρες εκλογές, δίνοντάς της την ευκαιρία να επανεμφανιστεί στο πολιτικό προσκήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Κορυδαλλού από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται μόνο ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος ενώ είχε αποφυλακιστεί, οδηγήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα πίσω στη φυλακή καθώς παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Το προηγούμενο διάστημα η Χρυσή Αυγή περιορίστηκε στους τοίχους των γραφείων της και σε κάποιες εικονικές εξορμήσεις διανομής των εντύπων της, δείχνοντας συρρίκνωση του πολιτικού της ακροατηρίου, προσπαθώντας να ξεπλύνει και να εμφανιστεί σαν αθώα περιστερά χτίζοντας “κοινοβουλευτικό προφίλ”, αποφεύγοντας τις γνωστές προκλήσεις της μέσα και έξω από τη Βουλή. Αλλά και στη Βουλή με διάφορες ευκαιρίες έκαναν ...φιλοφρονήσεις ακόμα και σε ...ΣΥΡΙΖΑίους! Ο Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη του δηλώνει, “Το ευρώ το έχουμε πληρώσει πανάκριβα, το έχουμε χρυσοπληρώσει. Δεν τους χρωστάμε αλλά μας χρωστάνε. Αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους Ευρωπαίους δανειστές μας. Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος, αλλά όχι τώρα. Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή τη στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους”. Θυμίζουμε ότι και παλιότερα ο Ματθαιόπουλος (συνέντευξή του στην “Κοριέρε ντε λα Σέρα” στις 25.4.2015), είχε ξαναδηλώσει την επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Τις τελευταίες μέρες πάντως τα στελέχη της ΧΑ σε περιοδεία τους στα νησιά με αφορμή το αυξανόμενο προσφυγικό ρεύμα προς τη χώρα μας, προσπαθούν να διατηρηθούν στο προσκήνιο (και προ των εκλογών), μιλώντας στα έντυπά τους για “Αποθεωτική υποδοχή της Χρυσής Αυγής σε Κω και Κάλυμνο”, καλώντας σε “Εθνικό Αγώνα ενάντια σε Μνημόνια και λαθρομετανάστευση”, ενώ έχοντας χάσει την τρίτη διερευνητική εντολή (από το κόμμα του Λαφαζάνη) έσπευσαν με θεατρινισμούς και μιξοκλάματα να καταγγείλουν το γεγονός αυτό σαν ... συνταγματική εκτροπή ...(!)
Χωρίς να κάνει κανείς εκλογικές προβλέψεις για το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, είναι βέβαιο από όλα τα παραπάνω ότι ο δρόμος για να απομονωθεί συστηματικά και αποφασιστικά μέσα στις λαϊκές συνειδήσεις, δεν θα είναι καθόλου εύκολος.
Και δεν υπάρχουν σύμμαχοι σε αυτό τον αγώνα μέσα στο αστικό μπλοκ. Αυτό είναι δουλειά των κομμουνιστών, της πραγματικής Αριστεράς, των λαϊκών αγωνιστών, της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Διαβάστε επίσης