Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 18 Οκτώβρη!

Κατηγορία: 

Όλοι στον αγώνα!

Παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές διαβεβαιώσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που συγκρότησαν κυβέρνηση, πως τάχα η χώρα και ο λαός θα απαλλαχθούν από τα εξοντωτικά βάρη και τα μέτρα των μνημονίων (βλέπε «επαναδιαπραγμάτευση» και «απαγκίστρωση») η πραγματικότητα ήλθε να διαψεύσει και τις πιο ισχνές προσδοκίες εργαζομένων και νεολαίας για μια κοινωνική ανάσα, τους έφερε αντιμέτωπους με την αλήθεια: το πιο σκληρό πακέτο μέτρων λιτότητας που έχει εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα μεταπολεμικά· αντιμέτωπους με τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον νέο-αποικιακό έλεγχο!

Με κορμό τη δεξιά ΝΔ, και στήριγμά της το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, η συγκυβέρνηση σήμερα εκπονεί σχεδιασμούς για να σαρώσει κεκτημένα δεκαετιών! Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, πρόνοια, παιδεία, υγεία, ΟΛΑ κάτω από τον οδοστρωτήρα των μνημονίων, έτσι ώστε να ικανοποιήσει τις ορέξεις των ξένων προστατών της, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στο πόλεμο αυτό που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση στο λαό και τη νεολαία έχει προσθέσει έναν νέο σύμμαχό, τη Χρυσή Αυγή. Μολονότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται με το προσωπείο της αδιάφθορης, πατριωτικής, αντισυστημικής παράταξης, αποτελεί στην πραγματικότητα το μακρύ χέρι του συστήματος. Από την άλλη μεριά η αριστερή ωραιοποίηση της ΕΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δήθεν ταχύρρυθμη συνταγή λαϊκής ευημερίας που έχει στα συρτάρια και θα μας την παρουσιάσει αφότου γίνει κυβέρνηση, μόνο απογοητεύσεις και υποχώρηση των αντιστάσεων εγκυμονεί. Καλλιέργεια αυταπατών και από το ΚΚΕ, που σχεδιάζει να καταργήσει τα μνημόνια με κοινοβουλευτικό αγώνα και συγκέντρωση υπογραφών.

Χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο εντός κοινοβουλίου, η ξενόδουλη συγκυβέρνηση, μέσα από την ψευδολογία πως πρόκειται για τα τελευταία μέτρα που λαμβάνει, μέσα από την ανάδειξη φαινόμενων διαφθοράς (τα οποία, κατά τα άλλα, η ίδια εξέθρεψε), μέσα από συντονισμένη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και τα έδρανα της Βουλής, μέσα από την τρομοκρατία και την καταστολή, επιχειρεί να κάμψει την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων και της νεολαίας. Όμως πια όλο και λιγότερα επιχειρήματά της πείθουν, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την αγωνιστική κλιμάκωση και την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και μέτρα που έρχονται...

Η αριστερή φοιτητική παράταξη Πορεία καλεί κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να δώσει δυναμικό-αγωνιστικό παρών στην απεργία και διαδήλωση της Πέμπτης 18 Οκτώβρη, να εργαστεί για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και την παραπέρα κλιμάκωση των μαζικών αγώνων. Να στηρίξει και να συμμετάσχει στον ευρύτερο αγώνα του λαού και της νεολαίας για να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από τα δεσμά των μνημονίων, της υποτέλειας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Να παλέψει για Δουλεία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία!