100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση: Συγκρότηση κομματικής επιτροπής για την διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων

Κατηγορία: 

Συγκρότηση κομματικής επιτροπής για την διοργάνωση σειράς 
εκδηλώσεων με σκοπό να τιμήσουμε τη μεγάλη επέτειο

Θέλοντας να τιμήσει πολιτικά και ουσιαστικά τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, το Μ-Λ ΚΚΕ συνέστησε κομματική επιτροπή η οποία σύντομα θα παρουσιάσει το σύνολο των εκδηλώσεων γι’ αυτόν το σκοπό.

Επιδιώκουμε το 2017 ν’ αποτελέσει -κλείνοντας έναν αιώνα από τη νικηφόρα ρώσικη επανάσταση, που άλλαξε την ιστορική ροή- ένα χρόνο πολύπλευρων εκδηλώσεων με αυτό το θέμα. Να αναδείξουμε τον ανεκτίμητο ρόλο της ρώσικης επανάστασης. Να θυμίσουμε και να φωτίσουμε τα ιστορικά γεγονότα. Να καταγράψουμε τη σημασία του κόμματος των Μπολσεβίκων.  Να σημειώσουμε τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και τα πρωτοφανή, ανεκτίμητα επιτεύγματά της. Να συνδέσουμε με την επανάσταση μια σειρά πραγμάτων όπως την τέχνη, τη λογοτεχνία, τις επιστήμες. Να  εξηγήσουμε την καπιταλιστική παλινόρθωση και να υπογραμμίσουμε  τον πρωτοπόρο, διορατικό τρόπο που το μ-λ κίνημα συνέλαβε τα γεγονότα. Κυρίως όμως, ν’ απαντήσουμε στο σήμερα. 

Όταν οι αντιδραστικές δυνάμεις σ’ όλο τον πλανήτη επιτίθενται μανιασμένα και οι ιστορικοί παραχαράκτες και πλαστογράφοι δουλεύουν δαιμονισμένα ενάντια στο κομμουνιστικό ρεύμα, έχουμε χρέος να θυμίσουμε τα γεγονότα, να αντλήσουμε έμπνευση από τις νίκες των κομμουνιστών και να οπλίσουμε με αυτοπεποίθηση την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. 
Η Οκτωβριανή Επανάσταση όπως και -στη συνέχεια- η Κινέζικη, είναι η τρανότερη απόδειξη ότι «οι εργάτες και ο λαός μπορούν». Σύντομα το κόμμα μας -το Μ-Λ ΚΚΕ- αξιοποιώντας και το χώρο στο ΣΗΜΑ της ΠΟΡΕΙΑΣ, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια απ’ τον Οκτώβρη. Από εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, εκδόσεις για τον Οκτώβρη έως θεατρικά έργα. Ήδη ο Εκπαιδευτικός Όμιλος τύπωσε ημερολόγιο για το θέμα και διοργάνωσε ημερίδα για τον Οκτώβρη και την Παιδαγωγική. Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός μας αναστοχασμός δεν τελειώνει στον παγωμένο χρόνο. Αντλεί διδάγματα! Ο Οκτώβρης μας εμπνέει για το σήμερα

Διαβάστε επίσης