Ένας χρόνος κορονοϊού: Χωρίς δουλειά, δημόσια υγεία και παιδεία - Μόνο αστυνομοκρατία

koronoios

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας ο λαός εξακολουθεί να βιώνει μια τραγική κατάσταση για την υγεία του. Ταυτόχρονα ζει μέσα σε ένα ασφυκτικό καθεστώς αντιδη­μοκρατικών περιορισμών και απαγορεύσεων. Η κυβερνητική πολιτική αρνείται συστηματικά να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας σε μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτές και αναγκαίο προσωπικό, κλείνει τμήματα νοσοκομείων, δεν επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας και έφτασε στο σημείο να μειώσει το 2021 κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ την κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Με προμετωπίδα την “ατομική ευθύνη” η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον “ανεύθυνο” λαό για τα κύματα της πανδημίας και να συγκαλύψει την καταστροφική πολιτική της. Μια πολιτική που προκλητικά αδιαφορεί για το ότι οι εργαζόμενοι στριμώχνονται καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η εργοδοσία δεν παίρνει κανένα υγειονομικό μέτρο στους χώρους εργασίας, με συνέπεια να φουντώνουν και να ξαναφουντώνουν τα κρούσματα της πανδημίας. Μια πολιτική που αποδείχνεται ανίκανη ακόμα και να προμηθευθεί έγκαιρα επαρκή εμβόλια, ακόμα και να οργανώσει όπως πρέπει τους εμβολιασμούς και τα εμβολιαστικά κέντρα. Σαν συνέπεια αυτής της πολιτικής αλλά και της εγκληματικής-κερδοσκοπικής διάστασης που έχει πάρει διεθνώς η παραγωγή και η πώληση των εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες ο λαός παραμένει έκθετος στην πανδημία.

Έχει γίνει πλέον ολοφάνερο πως στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία της δημόσιας υγείας. Αντίθετα, βασικός σκοπός της είναι η εκμετάλλευση της πανδημίας για την νομοθέτηση σκληρών αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μέτρων.

Με όχημα τον εκφοβισμό από την πανδημία επιβάλλει κοινωνικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις που τις χρησιμοποιεί για να περάσει με λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις μια αλυσίδα αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που οδηγούν στρατιές εργαζομένων στην ανεργία, καταλύουν τη σταθερή και πλήρη εργασία, πετσοκόβουν τους εργατοϋπαλληλικούς μισθούς, καταργούν συλλογικές συμβά­σεις, διαλύουν το εργατικό ωράριο, θέ­λουν να βάλουν υπό κρατικό έλεγχο τα εργατικά συνδικάτα. Επιφέρει βαριά πλήγματα στη Δημόσια Εκπαίδευση, έχοντας κλείσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και ψηφίζοντας αντιεκπαιδευτικούς νόμους και αυταρχικά αστυνομικά μέτρα στα ΑΕΙ. Επιδιώκει να αφαιρέσει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία.

Έναν ολόκληρο χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλευόμενη και την ανοχή -και τελικά την αποδοχή- που της πρόσφεραν τα κόμματα της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, επιδίδεται σε μια βάναυση καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών. Επιβάλλει απαγορεύσεις και εγ­κλεισμούς που δεν είναι μέτρα “υγειο­νομικά” αλλά αντιδημοκρατικά. Με αυτόν τον μανδύα οικοδομεί ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς που στηρίζεται στην αστυνομοκρατία, στην άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, σε πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων, σε εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα και ελέγχους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της με την τρομοκρατία, όπως δείχνουν μια σειρά διαδοχικά κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας (ξυλοδαρμοί από την αστυνομία στη Νέα Σμύρνη, εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ κλπ). Βρίσκει, ωστόσο, απέναντί της όλο και ισχυρότερες λαϊκές και νεολαιίστικες αντιστάσεις, που -τον τελευταίο καιρό- πήραν τη μορφή διαδοχικών μαζικών φοιτητικών κινητοποιήσεων που έσπασαν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, αλλά και μεγάλων δημοκρατικών διαδηλώσεων ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία και το αστυνομικό κράτος της Δεξιάς.

Η συνέχιση και το δυνάμωμα αυτών των μαζικών κινητοποιήσεων για τα εργατικά-λαϊκά, φοιτητικά και δημοκρατικά δικαιώματα, η συνένωσή τους σε ένα παλ­λαϊκό-πανεργατικό μέτωπο αγώνα είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αστυνομικής τρομοκρατίας.

Σε αυτό τον αγωνιστικό δρόμο καλεί το Μ-Λ ΚΚΕ τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις λαϊκές και δημοκρατικές δυνά­μεις να βαδίσουν, μαζικοποιώντας και ενισχύοντας τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!
  • Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας!
  • Δουλειά και οικονομική στήριξη στους ανέργους! -Όχι στις περικοπές μισθών και συντάξεων! -Όχι στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας, στην εκ περιτροπής, προσωρινή και μερική απασχόληση 
  • Όχι στην κατάργηση του εργατικού οκτάωρου -Ενάντια στην επιβολή της τηλεργασίας -Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!- Στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας- Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία!

Πανεργατικός - Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Διαβάστε επίσης