Ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής οι φασίστες αποθρασύνονται σε σχολεία και γειτονιές

Κατηγορία: 

Ένα χρόνο μετά την οριστική καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταδίκη που ήρθε μετά από απαίτηση και την πίεση του λαϊκού και νεολαιίστικου αντιφασιστικού κινήματος, οι ακροδεξιές συμμορίες αποθρασύνονται, πραγματοποιώντας νέο γύρο επιθέσεων σε σχολεία και γειτονιές, χύνοντας για μία ακόμα φορά το φασιστικό τους δηλητήριο στη νεολαία.

Βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος και την ανοχή κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της αστυνομίας, πραγματοποιούν επιθέσεις σε ΕΠΑΛ, αλλά και σε μέλη αριστερών νεολαιών και συλλογικοτήτων.

Την ίδια ώρα, πλήθος κυβερνητικών στελεχών, υπουργών και συστημικών δημοσιολόγων παρέχουν πλήρη κάλυψη στις φασιστικές συμμορίες, επαναφέροντας τη διαβόητη θεωρία «των δύο άκρων». Μια θεωρία ανιστόρητη, βγαλμένη από το πιο αντιδραστικό οπλοστάσιο της αστικής τάξης που στην ουσία της έρχεται να χτυπήσει το λαϊκό αντιφασιστικού, το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, κρατώντας υποτίθεται «ίσες αποστάσεις» και εξισώνοντάς το με τις συμμορίες των φασιστών.

Ακόμα και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος στις αρχές του χρόνου επιχειρηματολογούσε υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας με ιστορικές αναφορές σε αντίστοιχο μέτρο της χούντας, καταδικάζει τη βία «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Στην ίδια γραμμή πλήθος κυβερνητικών στελεχών. Ούτε αυτός ούτε άλλοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ είδαν μαχαίρια, ρόπαλα και όπλα στα χέρια και στα σπίτια των ακροδεξιών. Δεν είδαν ναζιστικούς χαιρετισμούς, ακροδεξιά ρητορική, συνθήματα και ωμές τραμπούκικες φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές και αντιφασίστες αλλά βία «απ’ όλες τις πλευρές».

Άλλωστε και ο περιβόητος βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος όχι μόνο παρέχει στήριξη αλλά και συμμετέχει εδώ και καιρό σε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις μίσους στο Γράμμο. Διατείνεται δε ότι θα φέρει στη βουλή το ζήτημα των «απειλών των αντιφασιστών», κάνοντας λόγο για… «επιλεκτική δικαιοσύνη» σε βάρος των φασιστών!

Ένα νέο αυγό του φιδιού είναι έτοιμο να σκάσει ξανά ένα χρόνο μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Ένα αυγό που επωάζει ουσιαστικά η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των αντεργατικών μέτρων, του αυταρχισμού, των απαγορεύσεων και του εκφοβισμού.

Ένα χρόνο λοιπόν μετά την καταδίκη των νεοναζί εγκληματιών ο αγώνας απέναντι στο φασισμό παραμένει πάντα επίκαιρος. Ένας αγώνας που θα πρέπει να συνδυαστεί με την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Απέναντι στις επιθέσεις των φασιστών και την προκλητική κάλυψή τους από κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες το νεολαιίστικο, εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, ο ίδιος ο λαός, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, απαντώντας ξανά μαζικά και οργανωμένα σε κάθε είδους φασιστικές προκλήσεις, απειλές και επιθέσεις.

Έξω οι φασίστες από σχολεία και σχολές!

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του αυταρχισμού και των απαγορεύσεων!

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Πορεία

Διαβάστε επίσης