Αγγελίες εργασίας

Θεωρητικώς, στις λεγόμενες δυτικές πολιτισμένες χώρες, οι νέοι άνθρωποι που βγαίνουν στην αγορά εργασίας έχοντας αποκτήσει τα τυπικά προσόντα παίρνοντας πτυχία και διπλώματα, προσλαβάνονται από επιχειρήσεις οι οποίες σε πρώτη φάση αναλαμβάνουν να τους εκπαιδεύσουν στο αντικείμενο πάνω στο οποίο θέλουν να τους αξιοποιήσουν. Επίσης εφόσον η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται αλλά και για κάθε επάγγελμα εισάγονται καινούργια στοιχεία και ισχύουν νέα δεδομένα, σεμινάρια κατάρτισης και εκπαίδευση είναι απαραίτητη και αυτονόητη από πλευράς της εργοδοσίας προς τους εργαζομένους. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για το ότι σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν οι απαραίτητες υλικοτεχνικές δομές και τα εργαλεία που χρειάζεται ο κάθε εργαζόμενος για να κάνει την δουλειά του.

Όμως σε μιά καθημαγμένη χώρα με εννιά χρόνια μνημόνια όπως η Ελλάδα, διαφαίνεται, λαμβάνοντας υπόψιν πολλές αγγελίες εργασίας που βγαίνουν κατα καιρούς, ότι η εργοδοσία προσπαθεί να βγάλει πραγματικό λαβράκι όσον αφορά την αναζήτηση εργαζομένων. Ένας νέος Έλληνας με πτυχίο ίσως και μεταπτυχιακό, με ξένες γλώσσες, γνώση υπολογιστών και άλλα προσόντα, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την ανεργία και την μετανάστευση. Ωστόσο για πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα πτυχία και οι δεξιότητες ακόμη και απλά η θέληση για δουλειά χωρίς να είναι απαραίτητες οι σπουδές δεν είναι αρκετά. Για να δουλέψεις σε τουριστικό γραφείο χρειάζεσαι πολυετής εμπειρία και να γνωρίζεις ειδικά προγράμματα στον υπολογιστή, το ίδιο για να γίνεις αποθηκάριος, για να γίνεις διανομέας πρέπει να διαθέτεις δικό σου μηχανάκι και άλλα πολλά. Υπάρχουν και κάποιες αγγελίες που καθορίζουν ακόμα και τα κυβικά της μηχανής που πρέπει να έχεις. Μέχρι στιγμής για το χρώμα δεν έχει γίνει λόγος. Οι απλοί πωλητές μετονομάζονται σε στελέχη πωλήσεων ή στο ευφάνταστο και πομπώδες project manager, πάντοτε με όρεξη για δουλειά. Ενδεικτικά παρατίθενται κάποιες από αυτές τις αγγελίες:

 

-ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ έμπειρα στελέχη πωλήσεων

ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ Γραφείο στο κέντρο Αθηνών, ζητάει 3 στελέχη για τη θέση Συμβούλου Προώθησης Οικιστικού Ακινήτου. Προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση, επικοινωνιακές δεξιότητες, καλή γνώση Η/Υ, καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας, είναι απαραίτητα προσόντα. Παρέχεται προμήθεια επί των πωλήσεων, κάλυψη εξόδων κίνησης, Bonus επίτευξης στόχων, συνεχής υποστήριξη και εκπαίδευση από τους κορυφαίους της αγοράς.

Αμοιβή 200€ .

Σχόλιο: Αφού παρέχεται υποστήριξη και εκπαίδευση από τους κορυφαίους της αγοράς, την εμπειρία τι την θες; 'Οσο για την αμοιβή, ουδέν σχόλιον.

 

-ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ εργαζόμενοι Πωλητές - Προωθητές Προϊόντων (promoters) - Merchandisers. Υπόλοιπο Αττικής.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών ζητεί πωλητές στο νομό Αττικής για την ανάπτυξη του τμήματος πωλήσεων, με δικό τους μεταφορικό μέσο.

Σχόλιο: Promoters- Merchandisers! Όταν έχεις τέτοιον τίτλο, πρέπει να έχεις και όχημα.

 

-ΕΤΑΙΡΕΙΑ Κούριερ ζητεί κούριερ με δικό τους μηχανάκι και προϋπηρεσία στο χώρο για μόνιμη εργασία.

Σχόλιο: Και έμπειρος και με μηχανάκι!

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ βοηθός ιδιωτικού ερευνητή κάτοχος μοτοσυκλέτας άνω τον 250cc.

Σχόλιο: Κάτι άλλο; Μήπως και ένα λεξικό;

 

-Τουριστικό γραφείο ζητεί

Yπάλληλο με προϋπηρεσία και γνώσεις στην έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, κρατήσεις ξενοδοχείων και Ρanasoft - Τravel Force για incoming και outgoing τμήμα.

Σχόλιο: Τόσο απλά!

 

Κ.Κ.

Διαβάστε επίσης