Αλκυονίς και Studio: Κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Κατηγορία: 

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια  από την Οκτωβριανή Επανάσταση κάνουν οι κινηματογράφοι  Αλκυονίς και Studio, ολόκληρο το 2017. Στο πρό­γραμμα που δημοσίευσε η εταιρεία  NEW STAR, που διαχειρίζεται τους δυο κινηματογράφους, αναφέρεται:

“ Έχουν περάσει 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Μια επανάσταση που άλλαξε το ρου της ιστορίας και σημάδεψε τις πιο σημαντικές εξελίξεις σε όλο τον κόσμο. Μετά από το 1917 τα πράγματα στην παγκόσμια ιστορία δεν ήταν πια τα ίδια. Τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά και καλλιτεχνικά.
Νέες καλλιτεχνικές τάσεις εμφανίζονταν με νεανική ορμή, διακηρύσσοντας τις αισθητικές τους αρχές με μαχητικά μανιφέστα, σφοδρές πολεμικές και συχνά αλληλοαντικρουόμενες απόψεις. Όμως ο κοινός παρονομαστής βρίσκεται στην έμπρακτη διεκδίκηση της απελευθέρωσης της καλλιτεχνικής μορφής από τη συμβατική αναπαράσταση της πραγματικότητας. Της επιβολής μέσα από την τέχνη μιας διαφορετικής πραγματικότητας, της καθιέρωσης ενός διαφορετικού ρόλου της τέχνης στην κοινωνία. Και αυτή η τέχνη ακόμα και σήμερα μας εκπλήσσει με τις δημιουργίες τους.”
Το πρόγραμμα για το μήνα Ιανουάριο έχει ως εξής:

1. «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή» του ΤΖΙΓΚΑ ΒΕΡΤΟΦ. Συνοδεία ζωντανής Μουσικής από τους OPERA CHAOTIQUE στις 17/1/17 στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema στις 20:00
 
2. «SHORS – Το ξεσήκωμα ενός λαού» των ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΝΤΟΒΖΕΝΚΟ, ΓΙΟΥΛΙΑ ΣΟΛΝΤΣΕΒΑ  από 19/1/17 στους κινηματογράφους, σε επανέκδοση
 
3. «Τρία τραγούδια για τον Λένιν» του ΤΖΙΓΚΑ ΒΕΡΤΟΦ  συνοδεία ζωντανής μουσικής τις 21/1/17 απο­κλειστικά στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cine στις 20.00, επετειακή προβολή για τα Αλκυο93 χρόνια από την ημέρα θανάτου του Λένιν στις 21/1/1924.
 
4. «Ο κύριος Ουέστ στη χώρα των μπολσεβίκων» του ΛΕΒ ΚΟΥΛΕΣΟΒ 
από 26/1/17 στους κινηματογράφους  σε επανέκδοση.

 

Διαβάστε επίσης