Αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Ο αντικομμουνισμός, αναθερμασμένος και όλο και πιο αυθάδης, δεν έπαψε να αναπαράγεται και να γνωρίζει κάθε τόσο προκλητικές εξάρσεις, πράγμα που για άλλη μια φορά στη χώρα μας επιβεβαίωσε η χολερική παράσταση του ανεκδιήγητου Άδωνι Γεωργιάδη, που εδώ και αρκετούς μήνες έχει αναβαθμιστεί, όπως είναι γνωστό, σε αντιπρόεδρο της ΝΔ. 

“Πάντα έλεγα πως οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας, όταν πεις πως είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο”, δήλωσε ο άξιος αυτός ταγός της εθνικο-παραφροσύνης, που τα  κατορθώματά του οι κάθε λογής Μπαλτάκοι πρέπει σίγουρα να τα ζηλεύουν, καθώς ο Α.Γ. αποδείχνεται απέναντί τους αναμφισβήτητος υπερθεματιστής.

Συμπληρώνοντας  το μισαλλόδοξο παραλήρημά του, ο Α.Γ. σημείωσε επίσης: “Πουθενά στον κόσμο η Αριστερά – η κομμουνιστική Αριστερά μιλάμε, δε μιλάμε για τη σοσιαλδημοκρατία – δεν έχει ταιριάξει με τη δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάσπαση του ΚΚΕ, κι αυτοί οι άνθρωποι είναι κομμουνιστές. Όπου κυβέρνησε η Κομμουνιστική Αριστερά, κυβέρνησε με ολοκληρωτισμό...”.

Τα κρωξίματα του Α.Γ. στοχεύοντας στο ακροδεξιό ψάρεμα ανάμεσα σ' ένα ακροατήριο διεκδικήσιμο από τη “Χρυσή Αυγή”,  επεδίωκαν ταυτόχρονα να υπηρετήσουν μια παραπλανητική δικομματική πολιτική πό­λω­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα στο οποίο λαθραία αποδίδουν κομμουνιστική ιδεολογία  (που από πολλά ήδη χρόνια έχει πλήρως απορρίψει και απολακτίσει η εκάστοτε ηγεσία του).

Αν και ο αντικομμουνισμός παραμένει διαχρονικό και αναλλοίωτο γνώρισμα της ΝΔ, μάλλον πάει πολύ για τα εγχώρια τεκταινόμενα στις μέρες μας να απειλείς τους κομμουνιστές (πραγματικούς ή υποτιθέμενους) με φυλακή. 
Κάτι τέτοιο  είναι σίγουρα ταιριαστό με τα στάνταρ της ΕΕ, που στην εξουσία πολλών από τα κράτη – μέλη της η ακροδεξιά κάνει θραύση, αλλού  μονοπωλεί κι αλλού μετέχει στην κυβερνητική εξουσία, ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη πολιτική, ο κομμουνισμός κατασυκοφαντείται, ενώ αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις ποινικό αδίκημα και οι κομμουνιστές γνωρίζουν ωμή κρατική καταστολή, καταδιώξεις και φυλακή! Από την άποψη αυτή ο Α. Γεωργιάδης πρέπει να παραδεχτούμε ότι ενήργησε πράγματι ως σύγχρονος “Ευρωπαίος” ορίτζιναλ.  Αλλά ο α­προ­κάλυπτος και θρασύς αντικομμουνισμός του πήγε τη βαλίτσα πιο μακριά από κει που βολεύει καλύτερα, στη συγκυρία, τον αρχηγό του.

Ο ίδιος βέβαια ο Κυρ. Μητσοτάκης πριν λίγες μόλις βδομάδες στη συζήτηση για τη διαπλοκή, διακήρυσσε με αντικομμουνιστικό οίστρο στη Βουλή πως “η χώρα δεν θα γίνει λαϊκή δημοκρατία, τη λύσαμε αυτή την εκκρεμότητα ιστορικά”. Συχνά-πυκνά εξάλλου βουλευτές, στελέχη και παράγοντες της ΝΔ κάνουν λόγο για “σοβιετικό καθεστώς” που εγκαθιδρύεται (!) , για “Βόρεια Κορέα” που γίνεται η Ελλάδα κ.λ.π. Αυτό δεν εμποδίζει τον Κυρ. Μητσοτάκη να δημαγωγεί ασύστολα και να δηλώνει με αβυσσαλέα υποκρισία  πως “σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος”.

Υπολογίζει έτσι να προσελκύσει ευκολότερα κάτω απ' τις φτερούγες της Δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και άλλους παρόμοιους “κεντρώους” ή αυτοκαλούμενους “κεντροαριστερούς”. Αλλά η μανέστρα που μαγειρεύει  φάνηκε να χαλάει με τα καρυκεύματα του Άδωνι. Εξ' ου και η κατόπιν εορτής  αποστασιοποίηση του προέδρου της ΝΔ από τα κηρύγματα του αντιπροέδρου της. Τα λεγόμενα του Γεωργιάδη  χαρακτηρίστηκαν “λάθος δήλωση” και ο ίδιος ο Α.Γ. προχώρησε σε κάποια “ανασκευή”... Μένει να δούμε το επόμενο επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης