Εκβιάζει ο Μητσοτάκης λίγο πριν τις εκλογές: Μονοκομματισμός τώρα! Τέλος τα περί «συνεννόησης»

Μητσοτάκης

Όσο πλησιάζουν οι κάλπες και η νίκη της ΝΔ προβάλλει όλο και πιο σίγουρη, πληθαίνουν οι εκβιασμοί προς το λαό για τον εγκλωβισμό και την υφαρπαγή της ψήφου του. «Εκλογές τoν 15Αύγουστο» βιάστηκε να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης αν δεν… πάρει αυτοδυναμία!

Όσο το αποτέλεσμα θεωρούνταν αμφίρροπο, ο Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ, έβγαζαν διαγγέλματα για την ανάγκη συνεννόησης, ενότητας, συνεργασίας και άλλες φθηνές αρλουμπολογίες για λαϊκή κατανάλωση.  Από τις ευρωεκλογές και μετά, που η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε μεγάλες διαστάσεις, και με τη δυναμική συσπείρωσης που εμφανίζει η ΝΔ… τους άνοιξε η όρεξη.

Από εκεί λοιπόν που έβγαζαν δεκάρικους για την «πολιτική εθνικής συναίνεσης»  που απαιτούν οι καιροί, βάζοντας στο κάδρο της κυβέρνησής τους το ΚΙ.ΝΑΛ και κάθε άλλο πρόθυμο δεκανίκι της δεξιάς πολιτικής, τώρα η «εθνική συνεννόηση» πάει… περίπατο και απαιτούν αυτοδυναμία!

Παίζουν και αυτόν τον εκβιασμό, απέναντι σε έναν λαό που μετράει ήδη δυο προεκλογικές περιόδους και που μία ακόμη εκλογική διαδικασία εν μέσω καλοκαιριού προκαλεί μόνο αγανάκτηση. Το «νωθρό» προεκλογικό κλίμα αυτών των βουλευτικών εκλογών επιτρέπει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα επιτελεία του να παίξουν και αυτό το χαρτί.

Αποδεικνύουν έτσι ότι όλα τα φληναφήματα περί του τέλους των μονοκομματικών κυβερνήσεων και «ανάγ­κης συνεννόησης και συνεργασίας», που επαναλάμβαναν τα στελέχη της όλα αυτά τα χρόνια που η ΝΔ αγκομαχούσε να ανακάμψει από την παρολίγο διάλυσή της το 2015, δεν ήταν τίποτε άλλο από φθηνοί τακτικισμοί. Τώρα απαιτούν ισχυρή εντολή. Τώρα και μέχρι τις εκλογές δεν παίζουν το χαρτί της συνεργασίας με τα ξέφτια του ΠΑΣΟΚ ή τα άλλα δεξιά δεκανίκια. Τώρα τους κάνει και ο «παλιός» μονοκομματισμός!

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο λόγος των στελεχών της δεξιάς, πάντα ψεύτικος και ανέντιμος,  είχε, έχει και θα έχει αποκλειστικά ιδιοτελείς σκοπούς και βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο. Στερείται κάθε αρχής, εκτός αυτής που υποτάσσει το λαό και τον τόπο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και των ξένων δυναστών.

Αυτόκλητος ή προσκεκλημένος (;) συνοδοιπόρος στους νέους εκβιασμούς της ΝΔ, εμφανίστηκε την Τρίτη 25/6 ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αφήνοντας πίσω και αυτός τις γνωστές ρητορείες για την ανάγκη «εθνικής συνεννόησης», με δηλώσεις του υπογραμμίζει ότι «Είναι πάρα πολύ σημαντικό το πρόβλημα της κυβερνητικής σταθερότητας … πρέπει να υπάρχει σαφής, καθαρή κυβερνητική λύση και σταθερότητα»! Προφανώς εδώ δεν ισχύει το «από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει και αν καεί». Μάλλον ισχύει ότι κάποιος «θέλει να κρυφτεί και… η χαρά δεν τον αφήνει»!

 

Διαβάστε επίσης