Η «σωστή πλευρά της ιστορίας» της δεξιάς έχει… λακέδες που ιστορικά συναγελάζονται με τους ναζί!

Η 7η Απρίλη θα μείνει στην ιστορία ως μέρα καταισχύνης για το ελληνικό κοινοβούλιο και προσβολής για τον ελληνικό λαό. Όσοι χειροκρότησαν στο τέλος της ομιλίας Ζελένσκι φέρουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Όχι μόνο επειδή χειροκρότησαν έναν ξεφωνημένο λακέ της δύσης, που στο κάτω κάτω μπορούν σε αυτόν να δουν το είδωλο τους. Αλλά επειδή, ξεπερνώντας κάθε όριο, κατέληξαν να χειροκροτούν νεοναζί εγκληματίες, οι οποίοι μάλιστα σκοπίμως, δεν παρέλειψαν να ενημερώσουν τους υποτελείς κλακαδόρους, ότι είναι «μαχητές» του Azof! Ο ένας μάλιστα παρουσιάστηκε μασκοφόρος!

Η ομιλία Ζελένσκι, αποτελεί μια ιδιαίτερου πολιτικού συμβολισμού πράξη. Έγινε στα πλαίσια της διαδικτυακής περιοδείας του, στα δυτικά κοινοβούλια, που πραγματοποιεί πάντα με τις οδηγίες και την επιτήρηση του Λευκού Οίκου. Απαίτηση των ΗΠΑ προς τους υποτελείς της Ουκρανίας και της Ελλάδας ήταν και η ομιλία στην ελληνική βουλή. Παρά την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία, ο περιφερόμενος σαλτιμπάγκος ασχολείται αποκλειστικά σχεδόν με την αναπαραγωγή της νατοϊκής προπαγάνδας. Έχει αναδειχθεί σε εξαιρετικά χρήσιμο φερέφωνο του δυτικού ιμπεριαλισμού και αξιοποιεί την ιδιότητα του, για να φιλοξενείται στα κοινοβούλια και δυτικά ΜΜΕ ως πρέσβης των «δημοκρατικών αξιών» της ΕΕ και της «νατοϊκής ειρήνης». Αυτές ακριβώς τις «αξίες» απαίτησαν οι ξένοι δυνάστες να χειροκροτήσουν οι έλληνες βουλευτές.

Αξίωσαν όμως και κάτι περισσότερο από τους λακέδες τους. Να χειροκροτήσουν τους ίδιους τους νεοναζί δολοφόνους και όχι μόνο τον πρόεδρό τους. Έτσι εμβόλιμα στην ομιλία Ζελένσκι, μπήκαν και οι ομιλίες δύο στελεχών του Azof που ευθαρσώς δήλωσαν ότι είναι μαχητές του. Η μετάφραση μάλιστα έκοψε το σημείο που και ο δεύτερος δήλωνε ότι ανήκει στο Azof και έπλεκε τον ύμνο του. Οι ναζί που δήλωσαν ότι είναι μέλη της ελληνικής κοινότητας, είναι στελέχη του ναζιστικού κόμματος και σύμφωνα με δημοσιεύματα βαρύνονται με δεκάδες εγκλήματα. Σε κάθε περίπτωση η ιστορία κατέγραψε ότι τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου χειροκρότησαν μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Χειροκρότησαν αυτούς που ως μακρύ χέρι των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ εδώ και 8 χρόνια δολοφονούν και διαπράττουν ανείπωτα εγκλήματα σε βάρος του ουκρανικού λαού.

Μετά την ομιλία Ζελένσκι και αφού συμμετείχαν στις προκλητικές επευφημίες, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναγκάστηκαν να «διαφοροποιηθούν» αντιδρώντας για την εμφάνιση των νεοναζί. Κατήγγειλαν μάλιστα ότι ο πρόεδρος της βουλής και ο πρωθυπουργός γνώριζαν από πριν το περιεχόμενο της παρέμβασης, αφού τους είχε αποσταλεί νωρίτερα από την ουκρανική πρεσβεία. Πρόκειται όμως για καθαρή υποκρισία και αποπροσανατολισμό. Σαφώς και αποτελεί ακραία πρόκληση για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να αποδίδει τιμές και να χειροκροτεί το ελληνικό κοινοβούλιο τα καθάρματα του Azof. Όμως σε ό,τι αφορά την πολιτική ουσία δεν διαφέρει πολύ σε περιεχόμενο το χειροκρότημα στον Ζελένσκι. Γιατί ο Ζελένσκι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε «δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος» όπως «αθώα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ζελένσκι είναι ο πιστός υπηρέτης των ΗΠΑ και της δύσης στην Ουκρανία. Δεν είναι ειρηνιστής. Έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα του επιχειρώντας να τη μετατρέψει σε νατοϊκό προγεφύρωμα και δυτικό προτεκτοράτο. Είναι ο ηγέτης και ο βασικός διεκπεραιωτής της πολιτικής των εγκλημάτων πολέμου αλλά και άλλων που διαπράττονται εδώ και 8 χρόνια στην Ουκρανία και κυρίως στις περιοχές του Ντονμπάς.

Δεν είναι δημοκράτης. Είναι ο ηγέτης της χώρας που έχει θέσει εκτός νόμου κομμουνιστικά κόμματα και σύμβολα και που διώκει, βιαιοπραγεί και εγκληματεί σε βάρος κάθε αριστερής φωνής. Που απαγορεύει (πολύ πριν τον πόλεμο) την κυκλοφορία εντύπων και επιβάλλει την φίμωση κάθε αντικυβερνητικής φωνής. Που αποκαθηλώνει σοβιετικά μνημεία την ίδια στιγμή που πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των SS. Που ξαναγράφει την ιστορία της χώρας του, υμνώντας και «αποκαθιστώντας» τους συνεργάτες των ναζί.

Ειδικά αν μιλάμε για την ακροδεξιά και το Azof, είναι ο ηγέτης της πολιτικής που το στηρίζει και το χρηματοδοτεί. Που αξιοποιεί το Azof, συνεργάζεται και συμπράττει μαζί του. Που το έχει εντάξει από το 2015 σε κρατικές δομές και τα τελευταία χρόνια σε οργανικό τμήμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Της πρώτης χώρας που μεταπολεμικά ενέταξε ναζί στο στρατό της. Είναι αυτός που τον Δεκέμβρη του 2021 απένειμε τον τίτλο του «ήρωα της Ουκρανίας» στον διοικητή του ναζιστικού «δεξιού τομέα». Ο Ζελένσκι είναι ο πολιτικός ηγέτης που συνδέεται, επίσημα αλλά και ανεπίσημα με το ναζισμό όσο λίγοι. Είναι ο πολιτικός αυτουργός της μετατροπής της Ουκρανίας σε ναζιστική φωλιά.

Δεν αγωνίζεται ούτε για την ειρήνη, ούτε για την δημοκρατία, ούτε πολύ περισσότερο για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Υπονομεύει κάθε ειρηνική προοπτική και εκτρέφει την αντίδραση και το φασισμό. Πιστός λακές της δύσης εργάζεται αγόγγυστα για τη δημιουργία ενός δυτικού και μαύρου προτεκτοράτου.

Αυτόν «κάλεσαν» και αυτόν χειροκρότησαν οι τρίδουλοι της δεξιάς και οι «αφελείς» και «εξαπατημένοι» της σοσιαλδημοκρατίας. Και για αυτό, όλοι τους είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό.

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης