Η ΕΕ ανέθεσε στην Ελλάδα το ρόλο του χωροφύλακα

Τη στάση της ΕΕ απέναντι στη νέα καμπή που παίρνει το προσφυγικό ζήτημα προσδιόρισαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ που επισκέφτηκαν τη χώρα μας στα σύνορα με την Τουρκία όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες πρόσφυγες. Με επικεφαλής την επίτροπο της ΕΕ , Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι εκπρόσωποι της EE, αφού πέταξαν πέντε λόγια συμπάθειας για τη χώρα μας, δεν παρέκλιναν ούτε σπιθαμή από τη γραμμή για το προσφυγικό όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 2015 και το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης.

Και πάλι, όπως και τότε, η ΕΕ κλείνει τα σύνορά της, υψώνει τείχη και φράγματα και μεταθέτει όλο το πρόβλημα στη χώρα μας. Η πολιτική της άγριας καταστολής , της άρσης του ασύλου, της ποινικοποίησης και του κυνηγητού των προσφύγων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι προέκταση της πολιτικής της ΕΕ. Είναι η πολιτική που θέλει την ΕΕ σιδερόφρακτο φρούριο, που κηρύσσει τους πρόσφυγες ανεπιθύμητους. Η ΕΕ υποθάλπει και συγκαλύπτει κάθε αντιδραστική αντιπροσφυγική πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας και προσπαθεί να κρύψει πίσω από αυτές τη δική της αντιδραστική πολιτική , που μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο προς μια ακροδεξιά κατεύθυνση. Η μια πλευρά της πολιτικής της ΕΕ είναι η στάση του ιμπεριαλιστή αποικιοκράτη που κομματιάζει και καταστρέφει χώρες και εξωθεί στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, και η άλλη όψη, είναι το κλείσιμο των συνόρων και η καταδίκη των θυμάτων της στην περιθωριοποίηση, την εξαθλίωση και τον αργό θάνατο.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της κατάπτυστης συμφωνίας με την Τουρκία, και αντίστοιχο είναι το περιεχόμενο όλων των συμφωνιών του Δουβλίνου, που ρυθμίζουν τα ζητήματα αυτά μεταξύ των χωρών της ΕΕ, συμφωνίες που ρίχνουν μεγάλο βάρος του προσφυγικού προβλήματος στην Ελλάδα και που αποδέχτηκαν και προσυπέγραψαν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στη χώρα μας, αναθέτουν το ρόλο του κυματοθραύστη των προσφυγικών ροών, της εξωτερικής πόρτας του ευρωπαϊκού φρουρίου , που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά και θα προτάξει απέναντι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης , στα θύματα της βαρβαρότητας , όχι κάποιο ζεστό φιλάνθρωπο καλωσόρισμα, αλλά τα όπλα, τον πνιγμό, τον αγριανθρωπισμό και τη ξενοφοβία..Για αυτό το ρόλο τώρα δίνουν 700 εκ από τα ευρωπαϊκά ταμεία οι εκπρόσωποι της ΕΕ μετά την επίσκεψή τους και προφανώς το ζήτημα δεν είναι αν είναι πολλά ή λίγα, όπως διάφοροι συζητούν ξετσίπωτα γλείφοντας τους Ευρωπαίους αφέντες τους εξωραΐζοντας την πολιτική τους και ξεπλένοντας τις ευθύνες τους.

Τα ανθρωπιστικά κρωξίματα που κατά καιρούς ξεστομίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι παρά το πέπλο της υποκρισίας που σκεπάζει την βάρβαρη πολιτική τους, που έφτασε σε τέτοιο σημείο να αρνούνται στην ελληνική κυβέρνηση ακόμη και το αίτημα της φιλοξενίας των 4.000 ασυνόδευτων παιδιών του πολέμου και της προσφυγιάς.

Οι 27 χώρες της Ευρώπης αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν 4000 παιδιά! Η ελληνική κυβέρνηση συστηματικά συγκαλύπτει αυτή την πολιτική , αποδέχεται για τη χώρα μας το ρόλο που της αναθέτουν, όπως πράττει κάθε πειθήνια, υποτακτική κυβέρνηση και πρόθυμα αναλαμβάνει τώρα το ρόλο της φύλαξης των συνόρων και το ρόλο του χωροφύλακα. Αναλαμβάνει έναντι πινακίου φακής να μετατραπεί σε χώρο εγκλεισμού και αστυνόμευσης των προσφύγων, νομίζοντας ότι έτσι θα τιμηθεί με την προστασία των ισχυρών της Ευρώπης, ιδιαίτερα απέναντι στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Τόσο όμως η Γερμανία όσο και η ΕΕ στο σύνολό της, όπως και κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη δε θα προτάξει τα συμφέροντα τής εξαρτημένης Ελλάδας ή το διεθνές δίκαιο μπροστά από τα συμφέροντά τους έναντι μιας χώρας όπως η Τουρκία. Αυτή είναι η ιμπεριαλιστική πραγματικότητα που πρέπει να κατανοήσουν βαθύτερα οι λαοί της περιοχής και ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας μέτωπο αγώνα απέναντι στον κοινό αντίπαλο όλων των λαών, των Ελλήνων και των προσφύγων, που δεν είναι άλλος από τον ευρωπαϊκό και τον κάθε ιμπεριαλισμό.

Διαβάστε επίσης