Η ΝΔ ετοιμάζει την αντιδραστική της επάνοδο

νδ

Οι πρόσφατες ευρωεκλογές ανέδειξαν τη ΝΔ ως πρώτη δύναμη, με σημαντική διαφορά από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αναντίρρητα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα και πλέον χρόνια της διακυβέρνησής του ήταν αυτή που αναστήλωσε το κόμμα της ΝΔ, φέρνοντά το στη θέση αυτή. Η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή της συνέχισης και διαιώνισης των μνημονίων και ολόκληρου του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα που τα συνόδευε. Μια τέτοια πολιτική, την οποία μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε στο όνομα της Αριστεράς, ήταν αυτή που έστρωσε το δρόμο και φούσκωσε τα πανιά της Δεξιάς για να παρουσιάζεται σήμερα δικαιωμένη και αναβαπτισμένη, εξιλεωμένη από το προηγούμενο καταστροφικό της έργο.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο και μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιούλη το κόμμα της ΝΔ προετοιμάζεται πυρετωδώς για να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει το ίδιο καταστροφικό και αντιλαϊκό έργο σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και της εργατικής τάξης. 

Η ηγεσία της ΝΔ ποτέ δεν έκρυψε το πραγματικό της πρόγραμμα και την ουσία της  δεξιάς και αντιδραστικής της πολιτικής. Το κόμμα της Δεξιάς διαχρονικά εδώ και δεκαετίες αποτελεί τον πιο πιστό στυλοβάτη του αστικού πολιτικού συστήματος, τον πιο γνήσιο εκφραστή των συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού. Όσο κι αν σήμερα επιχειρεί να διαμορφώσει και να παρουσιάσει ένα επικοινωνιακό προφίλ ήπιων τόνων με δήθεν φιλολαϊκό πρόσημο, η πολιτική που επέβαλε το κόμμα αυτό σήμανε μόνο δεινά για το λαό και τον τόπο.

Το κόμμα της ΝΔ που σήμερα εμφανίζεται ως “δικαιωμένο” για την πολιτική του, βαρύνεται για την βάρβαρη και καταστροφική πολιτική όλη την δεκαετή περίοδο των Μνημονίων. Έχει συνδέσει την πορεία του με την πιο καταστροφική περίοδο της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, με την επιβολή του 2ου Μνημονίου,  την υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου και των εκατοντάδων αντιλαϊκών μέτρων που συνόδευαν και τα οποία οδήγησαν σε ανείπωτη εξαθλίωση και φτωχοποίηση τεράστια τμήματα εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Η πολιτική της ΝΔ άνοιξε το δρόμο για την πιο άγριας μορφής εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων, για τη γιγάντωση της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, για την καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων με την βίαιη επιβολή της πιο ανελέητης φοροεπιδρομής και λεηλασίας. Η πολιτική που επέβαλε η ΝΔ επί των ημερών της διακυβέρνησής της, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα αναγκαία συμπληρώματά τους, ρήμαξε μισθούς και συντάξεις, συνέτριψε εργατολαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, που με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες απέσπασε προς όφελός της η εργατική τάξη, υποβάθμισε την Δημόσια Υγεία – Παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, ξεπούλησε το Δημόσιο πλούτο. Μια από τα ίδια ήταν όμως και η πολιτική του 3ου Μνημονίου που ψήφισε χέρι – χέρι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών το 2015. Η ΝΔ αποτελεί  διαχρονικά τον πιο πιστό εντολοδόχο και υπηρέτη των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των Αμερικάνων και Ευρωπαίων. Άλλωστε τα Μνημόνια και η πολιτική τους που με πίστη και προσήλωση υπηρέτησε η ΝΔ, αποτελούν έκφραση του καθεστώτος της υποτέλειας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Μετά λοιπόν από το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και μπροστά στην κάλπη του Ιούλη, η ΝΔ έρχεται με νέα ορμή έχοντας την στήριξη των αστικών επιτελείων, της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας αλλά και των ξένων αφεντικών τους που, βλέποντας το ΣΥΡΙΖΑ να κινείται σε πτωτική τροχιά, μετατοπίζουν τις προτιμήσεις τους προς τη ΝΔ και τον Κυρ. Μητσοτάκη επιλέγοντας έτσι τον επόμενο διεκπεραιωτή των ιμπεριαλιστικών τους συμφερόντων.

Η διαφαινόμενη άνοδος της ΝΔ στην κυβέρνηση μόνο νέα δεινά μπορεί να σημάνει για το λαό, τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη στο σύνολό της. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, που επενδύεται με αφηρημένα λεκτικά σχήματα για να παραπλανήσει, υπόσχεται νέα σκληρότερη αντιλαϊκή επίθεση για τους εργαζόμενους και το λαό. Οι προτάσεις της ΝΔ “για μια καλύτερη ζωή”, περιλαμβάνουν την επιστροφή στον απόλυτο εργασιακό μεσαίωνα και στις πιο βάρβαρες μορφές καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Ο Μητσοτάκης, που ποτέ δεν έχει κρύψει την πραγματική νεοφιλελεύθερη πολιτική του, υπόσχεται στην εργοδοσία απόλυτη ελευθερία και ασυδοσία στην καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων, τάζοντας ανοιχτά ακόμα και 7ήμερη εργασία. Στα σχέδια του Μητσοτάκη και της ΝΔ δεν χωρούν επιδόματα και δώρα για τους εργαζόμενους, μόνο φτώχεια, ελαστική εργασία, αδιοριστία και κοινωνική εξαθλίωση.

Για να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο υπόσχεται προεκλογικά ψίχουλα στα λαϊκά στρώ­ματα, από υποτιθέμενες φοροελαφρύνσεις. Την ίδια ώρα όμως παρέχει κάθε είδους εγγυήσεις αδιατάρακτης συνέχειας των μνημονίων, της πολιτικής εκείνης δηλαδή που αφαιμάζει και εξαθλιώνει αδιάκοπα τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που επιβάλλει σκληρή, αιματηρή φορολεηλασία και απανωτά χαράτσια. Βέβαια την ίδια ώρα και με το πρόσχημα της υποτιθέμενης ανάπτυξης, υπόσχεται κάθε είδους φοροαπαλλαγές στο ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, παρέχοντας εγγυήσεις για την ασύδοτη κερδοφορία του, από το ξεζούμισμα των εργαζομένων για να αποσπάσει ταυτόχρονα και την εύνοια μερίδας του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγει το δρόμο στη ΝΔ για να αμφισβητήσει ξανά και να χτυπήσει ακόμα μια φορά την κοινωνική ασφάλιση, να επιβάλλει τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα σχέδιά της, κατά τα πρότυπα του φασίστα δικτάτορα Πινοσέτ.

Η ΝΔ δεν έκρυψε όμως ποτέ ούτε το αληθινό της πρόσωπο, αυτό που υπηρετεί την πολιτική της υποτέλειας στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών. Μπορεί την προηγούμενη περίοδο να εκμεταλλεύτηκε όψιμα τη συμφωνία των Πρεσπών που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να επιδοθεί σε ένα ξέφρενο πατριδεμπόριο και να προσελκύσει ένα ακροδεξιό ακροατήριο, σήμερα όμως που βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο της κυβερνητικής εξουσίας, προσαρμόζει κατάλληλα τη ρητορική της, όπως άλλωστε προστάζουν οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι εντολείς. Αφήνει κατά μέρος τους υψηλούς τόνους και με το πρόσχημα της “υπεύθυνης δύναμης”, καταθέτει τα διαπιστευτήριά της πως η συμφωνία θα τηρηθεί στο ακέραιο, παρέχοντας εγγυήσεις διασφάλισης των αμερικανο-ΝΑΤΟικών συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων.

Αν η ΝΔ σήμερα έρχεται με ορμή στο προσκήνιο διεκδικώντας την αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιούλη, αυτό οφείλεται στην πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία της στρώνει σήμερα το δρόμο για την επάνοδο. 

Ένα είναι σίγουρο για το λαό, πως η ΝΔ  εκπροσωπεί την πιο ακραία αντιδραστική και νεοφιλελεύθερη πολιτική, που στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση του λαού και των εργαζομένων, που δεν διστάζει να πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων για να εδραιώσει την κυριαρχία της. 

Το πραγματικό συμφέρον του λαού μας είναι στην καταδίκη και την απόρριψη αυτής της πολιτικής που μόνο δεινά, φτώχεια, εξαθλίωση και τρομοκρατία υπό­σχεται.  

Το πραγ­ματικό συμφέρον βρίσκεται στην επό­μενη μέρα και στην ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος που να βάλει φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική.

 

Διαβάστε επίσης