Με εθελοντική εργασία φοιτητών σκοπεύει να "αποκαταστήσει" η Πρυτανεία την κανονική λειτουργία της Βιβλιοθήκης!

Κατηγορία: 

Με αυτή την πρωτοφανή (ή όχι και τόσο) δήλωση, ο Πρύτανης του Παντείου, Γ. Τσάλτας, αποκάλυψε τις προθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα «αποκατασταθεί» η κανονική λειτουργία της Βιβλιοθήκης!

Ο κ. Πρύτανης, σε συνάντηση με μέλη του Φ.Σ., για ακόμη μια φορά επέλεξε τη... δημιουργική ασάφεια απέναντι στους φοιτητές παίζοντας με τις λέξεις και τα νοήματα.

Βέβαια αυτή η ασάφεια δεν κράτησε πολύ! Γρήγορα έγινε σαφής η πρόθεση της Πρυτανείας να καλύψει τα κενά που προκάλεσαν οι απολύσεις σε διοικητικό προσωπικό (απόσταγμα της μνημονιακής πολιτικής στα πανεπιστήμια) με φοιτητές που θα προσφέρουν τζάμπα την εργασία τους προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά η βιβλιοθήκη. Για ακόμη μια φορά οι πρυτανικές αρχές του Παντείου δέχονται αβίαστα τις πολιτικές επιλογές της (νέας κατ' όνομα) ηγεσίας του υπουργείου. Μετά το κούρεμα των αποθεματικών των πανεπιστημίων, μετά την αποστολή των λιστών με τα ονόματα των φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να «διευκολυνθούν» οι διαγραφές των συναδέλφων μας, έρχεται για ακόμη μια φορά να προωθήσει μια «αμοιβαία επωφελή λύση» για τους φοιτητές και τις σπουδές τους, και αυτή συνίσταται στην αποδοχή των απολύσεων του διοικητικού προσωπικού του Παντείου και την επιβολή της εκμετάλλευσης απέναντι σε όσους φοιτητές προσφερθούν να δουλέψουν δωρεάν...

Είναι φανερό πως ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι φοιτητές μπορούν να έχουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στη πρυτανεία του Παντείου! Παρά την πρόθεση του Πρύτανη να ντύσει αυτές τις πρακτικές με τον μανδύα του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς των φοιτητών απέναντι στο πανεπιστήμιο, ο φοιτητικός κόσμος του Παντείου πρέπει να δει ξεκάθαρα την πραγματικότητα. Και αυτή δεν είναι παρά η εγκαινίαση μιας λογικής νομιμοποίησης των απολύσεων και απόπειρα ενσωμάτωσης των φοιτητών στη λογική της διαχείρισης των δομών του πανεπιστήμιου.

Παρά την οξύτητα του προβλήματος η κυρίαρχη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφεύγει συστηματικά την διεξαγωγή Δ.Σ. με την ελπίδα ότι δεν θα μπορέσει ο σύλλογος να κινητοποιηθεί αγωνιστικά απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση! Η «υπεύθυνη» ΔΑΠ είναι ακριβώς ...υπεύθυνη για την αδράνεια του φοιτητικού κόσμου του Παντείου. Μνημονιακή μέχρι το κόκκαλο, επιχειρεί να υλοποιηθεί το σύνολο των αντιλαϊκών-αντιφοιτητικών μέτρων! Από την άλλη μεριά, δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά (ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ) καλλιέργησαν και καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες για την κυβερνητική εναλλαγή, νομιμοποιώντας στην πραγματικότητα την συνέχιση και επέκταση του μνημονίου! Η μόνη διέξοδος είναι η αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλογικών μας οργάνων και η ισχυροποίηση των αντιστάσεων απέναντι στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής όποια κυβέρνηση και αν την εφαρμόζει! Η Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τους φοιτητές να μην πλανευτούν από τον εξωραϊσμό του εθελοντισμού, γνωρίζοντας πως αυτός ο «εθελοντισμός» κοστίζει σε κάθε εργαζόμενο τη δουλειά του και σε κάθε φοιτητή τα δικαιώματα του!

Άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στο Παντείο!
Καμία «εθελοντική» συμμετοχή των φοιτητών στις λειτουργίες της Βιβλιοθήκης!

Διαβάστε επίσης