Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Κατηγορία: 

Αυτήν την εικόνα θα αντίκριζε κανείς το μεσημέρι της Παρασκευής, 10 Μαρτίου, από το τραπεζάκι της Πορείας στο Μαθηματικό Αθήνας, μετά από «επίσκεψη» αγνώστων, οι οποίοι ωστόσο φρόντισαν να αφήσουν την υπογραφή τους πριν αποχωρήσουν λαθραία, όπως ήρθαν. Οι γνωστοί άγνωστοι αποφάσισαν να σκίσουν τις αφίσες από το τραπεζάκι σε ώρες που απουσίαζαν οι φοιτητές της Πορείας, και γενικώς οι φοιτητές του Συλλόγου.

Η Πορεία θεωρεί ότι κάθε φοιτητής οφείλει να αποδοκιμάζει τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές που αποτελούν στην πραγματικότητα χτύπημα στο δικαίωμα στην πολιτική άποψη και πλήγμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό.

Τέτοιες ενέργειες δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να εκθέτουν το φοιτητικό κίνημα, θέτοντας στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και κεκτημένα σε αμφισβήτηση. Τέτοιες ενέργειες αποτελούν, επίσης, βούτυρο στο ψωμί της ΔΑΠ, και κάθε ΔΑΠ, διότι της δίνουν τα προσχήματα να επιτίθεται συνολικά ενάντια στον συνδικαλισμό. Οι γνωστοί άγνωστοι, σε ρόλο κριτή, αναλαμβάνουν αυτοί να αποφασίσουν ποιες απόψεις είναι ανεκτές, ποιες έχουν θέση σε μια σχολή και ποιες όχι. Κατά τα άλλα, αφήνουμε ασχολίαστο το σύνθημά τους…

Προφανώς, η Πορεία δεν κατανοεί με τον τρόπο αυτόν την αντιπαράθεση των διαφορετικών απόψεων. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που σκίζουν αφίσες «εν κρυπτώ και παραβύστω» παραδέχονται την αδυναμία τους να αντιπαρατεθούν πολιτικά, δεν βρίσκουν το θάρρος να δοκιμάσουν την τύχη και τη σταθερότητα των επιχειρημάτων τους απέναντι στις διαφορετικές απόψεις.

Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες (όπως το συγκεκριμένο περιστατικό που συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες) οφείλουν ταυτόχρονα και να τις αποδοκιμάσουν με καθαρό τρόπο, απερίφραστα, να τις απομονώσουν, ώστε ο ίδιος ο φοιτητικός σύλλογος, οι ίδιοι οι φοιτητές, να μην επιτρέψουν αυτές να μπορούν να νοούνται «ανεκτές», για κανέναν λόγο.

Ελεύθερος, ανεμπόδιστος συνδικαλισμός!

Να απομονωθούν οι πρακτικές που στρέφονται με αντιδημοκρατικό τρόπο

ενάντια σε κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες μας!

Διαβάστε επίσης