Μ-Λ ΚΚΕ: Η δύναμή τους πλασματική, η σταθερότητα τους εύθραυστη

Τα επιτελεία της Δεξιάς πανηγυρίζουν και θριαμβολογούν ύστερα από τις εκλογές του Μάη. Λογαριάζουν πως τώρα οι αντιδραστικές ανατροπές της μνημονιακής περιόδου και της τελευταίας τετραετίας όχι μόνο δεν κινδυνεύουν αλλά και θα ενισχυθούν.

Αμέσως μετά την 25η Ιούνη, κραδαίνοντας τη «λαϊκή εντολή», θα επιχειρήσουν να κατεδαφίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Νέες σφοδρές αντιλαϊκές ανατροπές, νέο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμά­των και ένταση του αυταρχισμού, απογείωση της προκλητικής στήριξης της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των ξένων πολυεθνικών, πλήρης ευθυγράμμιση με όσα προστάζουν οι ξένοι δυνάστες του λαού και της χώρας. Η ΕΕ, ήδη, στο πλαίσιο της ασφυκτικής εποπτείας, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις προς την Ελλάδα για διασφάλιση «συνετής δημοσιονομικής πολιτικής» … Τέρμα δηλαδή τα κουπόνια, τέρμα τα επιδόματα, τέρμα οι ψευτοαυξήσεις. Κλείνει η προεκλογική παρένθεση. Έρχεται Αρμαγεδδώνας!

Τα επιτελεία της Δεξιάς προσπαθούν να κρύψουν την αλαζονεία τους, αλλά δεν μπορούν. Ποζάρουν με σιγουριά και έπαρση για την επόμενη μέρα. Όσο, όμως, και αν φαντάζουν ισχυροί, η δύναμή τους είναι πλασματική, η σταθερότητά τους εύθραυστη. Τα πραγματικά προβλήματα του λαού, η φτώχεια, η ακρίβεια, η ανεργία, η μισοδιαλυμένη υγεία και παιδεία, είναι εδώ και θα παραμένουν εδώ, άλυτα και οξύτερα. Η ΝΔ θα έρθει άμεσα αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα. Και τότε θα δοκιμαστεί ο «εκλογικός θρίαμβος» και η «στέ­ρεη» κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Γιατί καμιά «τάξη» και καμιά πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στη φτώχεια, την εξαθλίωση του λαού και την υποδούλωση της χώρας. Στο έδαφος αυτό, μόνο όξυνση των λαϊκών αντιδράσεων και της ταξικής πάλης μπορεί να σημειωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εκλογική συντριβή του, εισπράττει τα επίχειρα της πολιτικής του. Εισπράττει το δεύτερο, και βαρύτερο, λογαριασμό από το 2019 για όσα έκανε ή δεν έκανε σαν κυβέρνηση και σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Για την ταπεινωτική του συνθηκολόγηση και την οριστική προσχώρησή του στο αντιλαϊκό μέτωπο των μνημονιακών δυνάμεων. Για τη δουλοφροσύνη και την υποταγή του σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Για τη ματαίωση της ελπίδας και την οδυνηρή διάψευση των λαϊκών προσδοκιών. Γιατί εξελίχθηκε σε ένα κόμμα που συντάχθηκε με τους εχθρούς του λαού, ένα κόμμα που ασκεί δεξιά πολιτική στο όνομα της Αριστεράς, αμαυρώνοντας τα οράματα, τις ιδέες, τις αξίες της. Και το επιβεβαίωσε όχι μόνο σαν κυβέρνηση αλλά και σαν αντιπολίτευση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν συναίνεσε και συντάχθηκε με τη ΝΔ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, υπερψηφίζοντας πληθώρα νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Άνοιξε, έτσι, διάπλατα το δρόμο σε μια νέα αντιδραστική κυβέρνηση της Δεξιάς και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

- Αυτή τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ στηρίζουν και θέλουν να τη στρέψουν σε ακόμη πιο μαύρες, αντιδραστικές κατευθύνσεις τα κόμματα της ακροδεξιάς και του φασισμού, που άλλα μπήκαν στη Βουλή και άλλα είναι μια ανάσα από την είσοδό τους.

Το πραγματικό πρόβλημα που προβάλλει μπροστά στις εκλογές δεν είναι να διαλέξουμε αν η ΝΔ αυτοδύναμα ή με τους συνεταίρους της θα κυβερνούν αύριο για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, τσακίζοντας το λαό με τη βάρβαρη και υποτελή πολιτική τους.

Tο πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντεργατικές-αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται, μετά τις εκλογές, είναι αν θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του παραμερίζοντας τις σειρήνες της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας για να χτιστεί ένα ισχυρό λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να αποκρούσει τα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχει καμία θετική, καμία προοδευτική κοινωνική εξέλιξη που να μην έχει πίσω της αγώνες του λαού και της νεολαίας. Η ύπαρξή τους είναι απαράβατος ιστορικός όρος. Δεν υπάρχει πραγματική Αριστερά αν δεν υπηρετεί αυτούς τους αγώνες. Και η ανάγκη για την αναγέννηση αυτής της Αριστεράς είναι επιτακτική!

Μακριά από αδιέξοδους εγκλωβισμούς, πρέπει περισσότερο από ποτέ να πιστέψουμε στη δύναμη αυτών των αγώνων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται για να ανοίξει μια τέτοια αγωνιστική προοπτική για την εργατική τάξη και το λαό μας.

Για μία πραγματική Αριστερά

Στηρίξτε - ψηφίστε Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης