Μ-Λ ΚΚΕ: Κάτω η πολιτική της φτώχειας της ακρίβειας και των απολύσεων - Ξεκίνησε η πλατιά πανελλαδική εξόρμηση

ΜΛ

Η νέα χρονιά βρίσκει τη μεγάλη πλειοψηφία των εργατολαϊκών στρωμάτων σε καθεστώς εξουθένωσης.

Οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας είναι στα ύψη, το ΕΣΥ βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και 7.000 περίπου υγειονομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την οριστική τους απόλυση λόγω της αυταρχικής επιβολής της υποχρεωτικότητας.

Η Αθήνα βυθίστηκε στο χάος, με χιλιάδες εγκλωβισμένους στους κεντρικούς οδικούς άξονες (χωρίς θέρμανση, φαγητό, νερό) για πολλές ώρες και με χιλιάδες νοικοκυριά σε εκτεταμένες περιοχές να είναι χωρίς ρεύμα και θέρμανση για ημέρες.

Η ακρίβεια στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης καλπάζει. Τα τιμολόγια του ρεύματος παίρνουν φωτιά, εξαιτίας του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, της λεγόμενης «απολιγνι­το­ποίησης» και του καθεστώτος της εξάρτησης της χώρας που πλέον αποκτά και ενεργειακό χαρακτήρα. Η ανεργία καλπάζει, ενώ πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας με ελαστικές μορφές εργασίας και σε συνθήκες πραγματικού κάτεργου.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί, με διθυράμβους και τυμπανοκρουσίες περί «ισχυρής Ελλάδας», και το νέο πανάκριβο εξοπλιστικό πρόγραμμα με την αγορά των Rafale που κόστισε στον ελληνικό λαό 11δισ. ευρώ. Λίγες μέρες πριν το χιονιά…

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σπρώχνει στη φτώχεια βίαια τα πλατιά λαϊκά στρώματα και στηρίζει προκλητικά το μεγάλο κεφάλαιο που αποκομίζει αμύθητα κέρδη. Την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις καρατομήθηκαν και παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και πάνω από μια δεκαετία και ενώ η αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων μειώνεται λόγω της ακρίβειας, ο Μητσοτάκης εξαγγέλλει αυξήσεις …2% στον κατώτατο μισθό που αντιστοιχεί σε 13€! Πρόκειται για εξοργιστικό εμπαιγμό.

Ενάντια στη σκληρά αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, των απολύσεων, του εργασιακού μεσαίωνα και της κατάπνιξης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού με μοχλό πάλης τα συνδικάτα.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να  ξεδιπλώσει το μαζικό αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και την απόκρουση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Να ενισχύσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα στρατιωτικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και να απαιτήσει να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις και όλα τα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟϊκά και Γαλλικά στρατεύματα από την Ελλάδα, για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ, για να ανταποκριθεί σε αυτήν την ανάγκη, ξεκινά πανελλαδική καμπάνια στην Αθήνα και την επαρχία με εξορμήσεις, διακίνηση αφίσας και προκηρύξεων. Με στόχο την αποκάλυψη, την καταγγελία των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, την ενίσχυση του πανεργατικού-παλλαϊκού αγώνα για την απόκρουσή τους, την οργάνωση αντιϊμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις νέες στρατιωτικές συμφωνίες της κυβέρνησης.

Από το Ηράκλειο Κρήτης, την Ικαρία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα ως τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία και την Αχαΐα, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας με αγωνιστικό παλμό θα βρεθούν ξανά στο δρόμο του αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους, για να προπαγανδίσουν και να παλέψουν τα εργατικά αιτήματα και τους στόχους πάλης του λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με την αγωνιστική παρουσία τους σε συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και διαδηλώσεις με την προκήρυξη, με πανό και αφίσες.

Διαβάστε επίσης