Οι «αξίες» της Δύσης έχουν πρόσωπο-Το τάγμα Αzof δημιούργημα και ενεργούμενό της

Κατηγορία: 

Το τάγμα Azof που, μετά την εισβολή της Ρωσίας, απασχολεί την διεθνή δημοσιογραφία δεν είναι μια τυχαία -και πολύ περισσότερο μικρής σημασίας- ναζιστική οργάνωση. Όσο και αν επιχειρεί η δυτική προπαγάνδα να ξεπλύνει τη ναζιστική οργάνωση για τη συμμετοχή της στον πόλεμο ενάντια στις ρώσικες δυνάμεις, το παρόν, το παρελθόν της και πολύ περισσότερο η ανάμειξη του δυτικού ιμπεριαλισμού σε αυτό δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

Τάγμα Αzof: Εμπνευσμένo στους διαδρόμους της CIA, εξοπλισμένο και μπουκωμένο από τις «δυτικές δημοκρατίες»

«Η ιστορική αποστολή του Αzof…. προορισμός της Ουκρανίας, είναι να οδηγήσει τις Λευκές Φυλές του κόσμου στην τελική σταυροφορία για την επιβίωσή τους, μια σταυροφορία ενάντια στους υπό εβραϊκή ηγεσία υπανθρώπους (Untermenschen)», Andriy Biletsky, ηγέτης του Αzof.

Όταν ο Biletsky έκανε αυτές τις δηλώσεις ως μέλος της Ουκρανικής Βουλής που προέκυψε μετά το πραξικόπημα του Μεϊντάν (2014), οι «δημοκράτες» της Δύσης σε ΕΕ και ΗΠΑ δεν έδειξαν να ενοχλούνται καθόλου. Γενικώς οι φρικαλέες δηλώσεις και κυρίως οι εγκληματικές πράξεις στις οποίες έχουν προβεί εδώ και 8 χρόνια οι νεοναζί του Azof, όπως και μια πλειάδα ακροδεξιών ομάδων που εκκολάφτηκαν στην Ουκρανία με τη φροντίδα και τη χρηματοδότηση των δυτικών ιμπεριαλιστικών κέντρων, δεν έτυχαν καμίας κριτικής ή έστω παρουσίασης από τα ΜΜΕ τους.

Τώρα, το Azof έχει «χαθεί» στην αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων, εξωραΐζεται και παρουσιάζεται κάτω από τους γενικούς τίτλους των «εθνικιστικών ομάδων» και της «εθνοφρουράς» ως μια μικρής σημασίας ίσως συνιστώσα των πολεμικών συγκρούσεων. Το ναζιστικό του παρελθόν έχει ξεχαστεί και γενικώς οι αναφορές σε αυτό γίνονται με τρόπο που υποτιμά τη σημασία και το ρόλο του στις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Όμως το Azof, δυστυχώς για όλους, αποτελεί μια ισχυρή ναζιστική πολιτικοστρατιωτική οργάνωση, η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εξελίχθηκε σε διεθνές κέντρο αναφοράς των ακροδεξιών και νεοναζιστικών μορφωμάτων του πλανήτη, με ισχυρό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ουκρανίας και σίγουρα με δράση που καθόρισε τις εξελίξεις στην περιοχή του Ντονμπάς και της Μαριούπολης. Και είναι σίγουρο ότι αυτή η δράση είναι που δημιούργησε τις αφορμές αλλά και σε ένα βαθμό τις αιτίες για τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και το σημερινό πόλεμο.

Με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, τον Απρίλη του 2014, που επέτρεπε τη δημιουργία παραστρατιωτικών οργανώσεων, το τάγμα στην αρχή -και σύνταγμα στη συνέχεια- δημιουργήθηκε το Μάη του 2014. Με όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και με αθρόες χρηματοδοτήσεις από την Ουκρανική κυβέρνηση αλλά και από το αμερικάνικο κογκρέσο, γρήγορα μετατράπηκε σε ισχυρή στρατιωτική και πολιτική δύναμη. Σε αντίθεση με μια καθοδηγούμενη προπαγάνδα που παρουσιάζει τη δράση του ως αυτόνομη, είναι στενά δεμένο με την εκάστοτε ουκρανική κυβέρνηση και την κεντρική πολιτική της Ουκρανίας. Απορροφά τεράστια κρατικά κονδύλια ακόμη και για την «πατριωτική εκπαίδευση της νεολαίας» που διεξάγεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια και που δεν είναι τίποτε άλλο από εκπαίδευση μίσους, ρατσισμού, ναζιστικής ιδεολογίας και μιλιταρισμού.

Από το 2018 έχει δημιουργήσει την Ντρουζίνα (=ταξιαρχία), μια «οργάνωση περιφρούρησης δρόμων» με όλα τα χαρακτηριστικά παρακρατικής-παραστρατιωτικής ομάδας, που συνεργάζεται στενά και χρηματοδοτείται από το κράτος για να διαπράττει, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, κάθε είδους βία και έγκλημα. Το 2019 μάλιστα, στην Ντρουζίνα του Azof ανατέθηκε από την κυβέρνηση η «επίβλεψη των προεδρικών εκλογών»! Όλα αυτά -για τους «αθώους» της δυτικής δημοσιογραφίας- υπάρχουν ακόμη και σε δημοσιεύματα των TIMES και κυρίως σε αυτά του ισραηλινού τύπου. Αναρίθμητες είναι οι καταγγελίες για βία και δολοφονίες εναντίον ρώσων, αριστερών, εβραίων, ρομά και ομοφυλόφιλων από τους επίδοξους αναγεννητές του ναζισμού.

Γνωστή και σταθερή η στρατιωτική δράση και τα εγκλήματα πολέμου στην ανατολική Ουκρανία όλα αυτά τα χρόνια.

Το ίδιο γνωστές είναι και οι δολοφονίες δημοσιογράφων και η κάθε είδους τρομοκρατία που ασκείται σε κάθε δημοσιογραφικό μέσο που χρεώνεται με φιλορωσικές, ή άλλες μη αρεστές αντιλήψεις. Δεκάδες είναι, άλλωστε, οι ιστότοποι και τα μέσα που έχουν κλείσει με τη συμφωνία και της «δημοκρατικής» Αμερικής, η οποία στηρίζει τις ενέργειες της κυβέρνησης για «να αποτραπεί η κακή ρώσικη επιρροή». Παρ’ όλα αυτά, η πολιτική της φίμωσης και των παρακρατικών εγκλημάτων έχουν υποχρεώσει ακόμη και τον ΟΗΕ να προβεί σε καταγγελίες, ενώ η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων έχει καταθέσει πολλές σχετικές αναφορές. Όλοι αυτοί, βέβαια, που εύκολα βρίσκουν τον ολοκληρωτισμό και την προπαγάνδα στα ρώσικα ΜΜΕ, ποιούν τη νήσσα για το «δημοκρατικό στολίδι» της Ουκρανίας.

Με όλα αυτά, η επίσημη ένταξη του συντάγματος του Azof στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, αρχικά ως ειδική αστυνομική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και πλέον ως τμήμα των ενόπλων δυνάμεών της, αποτελεί μια καθ’ όλα φυσιολογική εξέλιξη. Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο που, επισήμως, έχει ναζιστικά τμήματα στο στρατό και τους κρατικούς οργανισμούς της. Πρόκειται για το κράτος που βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με νεοναζιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, που τις ορίζει αλλά και ορίζεται από αυτές. Πρόκειται για το κράτος και την κυβέρνηση του λακέ σαλτιμπάγκου Ζελένσκι που έχει απαγορεύσει αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα και την ίδια στιγμή οργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τους συνεργάτες των γερμανών ναζί και έχει ανακηρύξει τους εγκληματίες των SS σε ήρωες πολέμου!

Οι «αξίες» της Δύσης φωτογραφίζονται στο δημιούργημά της

«Οι όπου γης νεοναζί επιθυμούν να πάνε στην Ουκρανία» (TIME 2019).

Η Ουκρανία από το 2014 και μετά έχει γίνει διεθνές κέντρο αναφοράς και πόλος έλξης για την παγκόσμια ακροδεξιά και τον νεοναζισμό. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επέμβασης της «δημοκρατικής δύσης» στο εσωτερικό της Ουκρανίας και στο πραξικόπημα του Μεϊντάν. Αναντίρρητα, η αναγέννηση του ναζισμού στην Ουκρανία έχει τη σφραγίδα των δυτικών και των «αξιών» τους.

Το Azof στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης νεοναζί. Σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ χιλιάδες νεοναζί από ΗΠΑ, Γερμανία, Σουηδία και από κάθε γωνιά του πλανήτη συνδέονται με το Azof και συρρέουν στην Ουκρανία για εκπαίδευση. Τώρα μάλιστα καταφθάνουν και ομοϊδεάτες εθελοντές για να εκπαιδευτούν σε συνθήκες πολέμου. Σε έναν πόλεμο που το Azof, μακριά από την ηρωοποίηση που επιχειρούν οι δυτικοί μέντορές του, συνεχίζει την ίδια προβοκατόρικη και εγκληματική δράση του από τη Μαριούπολη μέχρι το Ντονιέτσκ. Όπου δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί και να στοχοποιεί αμάχους. Πάντα για να υπερασπιστεί τις αξίες και την «ιστορική του αποστολή». Που τυγχάνει να είναι κοινές με τις αξίες της δύσης.

Στην Ουκρανία, τις χώρες της Βαλτικής, όπως και στις γύρω χώρες που μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ πέρασαν με κάθε τρόπο στη σφαίρα επιρροής του δυτικού ιμπεριαλισμού, ανθεί η ακροδεξιά και ξαναγεννιέται ο ναζισμός. Δεν είναι κληρονομιά της ΕΣΣΔ, όπως στρεβλά αναπαράγει η ύπουλη προπαγάνδα τους. Δεν θα μπορούσε. Είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και της ΕΕ. Είναι αποτέλεσμα αυτών που επιδιώκουν με κάθε τρόπο την επέκταση του ΝΑΤΟ.

Αυτούς έπλασαν ως στηρίγματά τους.

Οι νεοναζί της Ουκρανίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Βαλτικής είναι τέκνα του δυτικού ιμπεριαλισμού. Οι πολιτικές «αξίες» της ΕΕ είναι αυτές που τροφοδοτούν τον ωμό αντικομμουνισμό, είναι αυτές που ξαναζωντανεύουν το ναζισμό στην Ευρώπη. Αυτόν που οδήγησε στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο… Αυτόν που, όπως αναφέρεται στα ιδρυτικά κείμενα-παραμύθια της, η ΕΕ δημιουργήθηκε για να… αποτρέψει.

Διαβάστε επίσης