Οι εργαζόμενοι-”εθελοντές” της H Hotels Collection στη Ρόδο

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας απ' τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο. Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία διαφημίζουν το πόσο καλά πάει ο τουρισμός και τη μεγάλη πληρότητα που εμφανίζουν τα ξενοδοχεία παρά την καταστροφή! Όμως, αυτά τα ξενοδοχεία δεν είναι τα ντουβάρια, αλλά οι εργαζόμενοι που δουλεύουν!
Παραβλέποντας τους εξευτελιστικούς μισθούς που επικρατούν στην σεζόν και ιδιαίτερα στα μεγαλοξενοδοχεία-κάτεργα, παραβλέποντας το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος δουλεύει και παράγει για δύο, καθώς δε βρίσκουν πολλούς πρόθυμους "σκλάβους", παραβλέποντας τις δύο δουλειές που κάνουν ταυτόχρονα πολλοί εργαζόμενοι, για να τα "φέρουν βόλτα", εδώ έχουμε και το εξωφρενικό, ότι για τις ημέρες που τα ξενοδοχεία δε δούλευαν (22-07 εως 31-07) λόγω των φωτιών, η κυβέρνηση προβλέπει μηδέν αποζημίωση για τους εργαζόμενους!
Η εργοδοσία προφανώς όχι μόνο δεν πλήρωσε τους εργαζόμενους της, αλλά τους επέβαλε και 8 επιπλέον ρεπό το πρώτο 15νθημερο του Αυγούστου! Αν κάνουμε την πρόσθεση μιλάμε για 18 χαμένα μεροκάματα (!) - πάνω από μίσος μήνας δηλαδή- και προφανώς ισάξια ένσημα! Όσοι δουλεύουν σεζόν μπορούν να καταλάβουν πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα χρήματα και αυτά τα ένσημα για ανθρώπους που πρέπει να ζήσουν αυτοί κι οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο.
Αυτοί είναι οι καλοί επενδυτές που θέλει η κυβέρνηση και που λιβανίζουν τα ΜΜΕ, έτσι γίνεται η ανάπτυξη, με την εκμετάλλευση και την απληρωσιά των εργαζομένων. Η κυβέρνηση οφείλει να προνοήσει για όλους αυτούς τους χιλιάδες πυρόπληκτους εργαζόμενους και η εργοδοσία να πληρώσει έστω και καθυστερημένα τους εργαζόμενους που στηρίζουν τα ντουβάρια τους! Οφείλει να κάνει τις σχετικές διαδικασίες, για να καταβληθούν τα αντίστοιχα ένσημα! Να μην λένε λοιπόν ότι δε βρίσκουν εργαζόμενους και να κατηγορούν τους νέους για τεμπέληδες όταν επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας και μισθούς πείνας.
Να καταβληθούν κανονικά τα μεροκάματα τις ημέρες που τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά λόγω πυρκαγιάς και τα αντίστοιχα ένσημα!

Διαβάστε επίσης