"Τουριστικό θαύμα" ή από θαύμα ζούμε Ανταπόκριση από εργαζόμενο στη Ρόδο

112 κι όπου βγει λοιπόν αυτές τις μέρες στη Ρόδο. ΧΑΟΣ, μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση.Η φωτιά καίει εδώ και περίπου μία βδομάδα! Τόσες μέρες το όλο θέμα ήταν υποβαθμισμένο! Πυροσβεστικές δυνάμεις ελάχιστες και εναέρια μέσα δεν πετούσαν. Το Σάββατο 22 Ιουλίου η φωτιά έφτασε στη Λάρδο, στο Κιοτάρι, στο Γεννάδι. Περιοχές με τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα!
Είναι γενική ομολογία ότι μόνο τότε ξαφνικά βρέθηκαν τα εναέρια μέσα και άρχισαν συνεχόμενες ρίψεις νερού, κάτι που περιόρισε την φωτιά έως το βράδυ που ξαναφούντωσε. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η παντελής έλλειψη εναέριων μέσω, προσωπικού και συνολικά πυροπροστασίας.
Δεν υπήρχε κανένας απολύτως σχεδιασμός για τους εργαζόμενους και για τους τουρίστες, ενώ η φωτιά είχε φτάσει κοντά σε ξενοδοχεία. Από μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία τα μηνύματα απ' την εργοδοσία ήταν "ψυχραιμία" κι ότι "όλα είναι έτοιμα σε περίπτωση που…" Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ακόμα και μετά το 112 η εργοδοσία έλεγε στους εργαζόμενους να μείνουν στις θέσεις τους.
Μετά από λίγο αφότου η φωτιά "έγλειψε" το ξενοδοχείο ο καθένας έπραττε "αυτοβούλως". Οι εικόνες και τα βίντεο είναι ανατριχιαστικά, χιλιάδες άνθρωποι τουρίστες και εργαζόμενοι κατέβηκαν στις παραλίες και με τα πόδια κατευθύνονταν προς τα διπλανά χωριά όπως σημείωνε το 112. Τα αγροτικά μετέφεραν κόσμο, βάρκες ιδιωτών απεγκλώβιζαν κοσμο απ' τις παραλίες.
Τα κυρίαρχα ΜΜΕ ήδη έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση ξεπλύματος της κυβερνητικής πολιτικής, την ώρα που εκατοντάδες τουρίστες και εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο μέσα στον καύσωνα, χωρίς φαΐ, χωρίς νερό, παρατημένοι στη μοίρα τους.
Κυβέρνηση και ΜΜΕ αναπαράγουν συνεχώς ότι για τις νέες καταστροφές υπεύθυνη είναι η κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για κανονική κοροϊδία. Πραγματικός υπεύθυνος είναι η κυβερνητική πολιτική που έχει απαξιώσει κάθε μέσο πυροπροστασίας, με την πυροσβεστική τρομερά υποστελεχωμένη και την κυβερνητική μέριμνα να εξαντλείται στο 112, με την κυβέρνηση μάλιστα να διαλαλεί εξοργιστικά ότι δε θρηνούμε θύματα την ώρα που για ένα ακόμα καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη και οι λαϊκές περιουσίες μιας ζωής παραδόθηκαν στη φωτιά.

Διαβάστε επίσης