Πανελλαδική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στη νέα αντιλαϊκή «κανονικότητα»

Μ-Λ ΚΚΕ

Από σήμερα ξεκινά πλατιά πανελλαδική εξόρμηση του Μ-Λ ΚΚΕ μέχρι το τέλος του Μάη για να προβληθούν μέσα στους εργαζόμενους οι θέσεις, τα πολιτικά συνθήματα και να διαδοθεί το αγωνιστικό μήνυμα του Μ-Λ ΚΚΕ στη σκληρή πραγματικότητα της νέας «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με αναρτήσεις πανό και αφισών, με μοίρασμα προκήρυξης και τρικάκια, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι του κόμματος και της νεολαίας ξεκινούν την τρίτη πανελλαδική εξόρμηση τον τελευταίο μήνα, παλεύοντας για την αφύπνιση και χειραφέτηση των εργαζομένων από την κυρίαρχη τρομολαγνική προπαγάνδα, για την αναζωογόνηση του κινήματος, για να μπει φραγμός στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Με βασικά συνθήματα:

«Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα για να ανατραπούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, κόντρα στη συναίνεση και την απάτη της “εθνικής ομοψυχίας”»

«Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και της τρομοκρατίας, στο δρόμο του ασίγαστου λαϊκού αγώνα»

«Τη φτώχεια και την ανεργία δεν τα φέρνει ο κορονοϊός, φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης»

«Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ».

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αρχίζουν να ξεδιπλώνουν τη δράση τους στη νέα φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων της δίμηνης απαγόρευσης και της καραντίνας, η οποία αποκαλύπτει την εφιαλτική πραγματικότητα των κοινωνικών ερειπίων που σωριάζει η νέα κυβερνητική επίθεση με άλλοθι τον κορονοϊό. Η νέα επίθεση εξαπολύεται στο όνομα της υγειονομικής κρίσης με ένα καταιγισμό αντιλαϊκών νομοσχεδίων. Κανένας ιός δεν μπορεί να ευθύνεται για την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που σαρώνει την κοινωνία και τους εργαζόμενους. Αναγκαία συνθήκη για την ανάσχεση αυτής της πραγματικότητας είναι η ανάπτυξη των αγώνων. Προϋπόθεση να παραγκωνιστούν τα αντιδραστικά αφηγήματα της «εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας» και κάθε δύναμη συναίνεσης και υποταγής σε αυτά. Έχουμε απέναντί μας την πολιτική της ΝΔ. Την δεξιά πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και που τώρα διεκδικεί αποθρασυμένη, αξιοποιώντας την πανδημία, να επιβάλει στην κοινωνία τους πιο σκοτεινούς πόθους και στόχους της. Η διαρκής απειλή των απαγορεύσεων και της καραντίνας χρησιμοποιείται σε αυτή την κατεύθυνση. Η αγωνιστική αμφισβήτησή της χρέος όλων των δημοκρατικών, αριστερών δυνάμεων του λαού μας.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα, μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους, ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όπως στο χώρο της εκπαίδευσης, μέσα από επιτροπές και πρωτοβουλίες, στις πόλεις και τις γειτονιές, να συμβάλουμε στην επανασυσπείρωση των εργαζομένων, καλώντας σε μαζικό αγώνα για να μην περάσει η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με πίστη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα για να ανατραπούν τα νέα αντεργατικά μέτρα κόντρα στη συναίνεση και την απάτη της “εθνικής ομοψυχίας”

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, νέοι και νέες,

Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και την επιβολή των μνημονίων της ξενοδουλείας, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι μπροστά σε μια νέα κρίση. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης δεν είναι οι σωτήρες του έθνους, όπως λένε τα κανάλια και οι καναλάρχες που χρυσοπληρώθηκαν από κρατικό χρήμα, όπως και οι κλινικάρχες την περίοδο της πανδημίας.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη, του Σαμαρά και του Γεωργιάδη εφάρμοσαν προηγούμενα τα βάρβαρα μνημόνια, ρήμαξαν το δημόσιο σύστημα υγείας, άφησαν το λαό απροστάτευτο, έκλεισαν νοσοκομεία, απέλυσαν γιατρούς και προσωπικό, άφησαν το σύστημα υγείας με τις λιγότερες ΜΕΘ ανά κάτοικο στην Ευρώπη, χωρίς μάσκες, υλικά και αναπνευστήρες.

Καλλιεργεί η κυβέρνηση την αντιδραστική θεωρία της «ατομικής ευθύνης» για να βγάλει από πάνω τις δικές της ευθύνες και να τις φορτώσει στο λαό. Αντί για γιατρούς και υγειονομικούς έριξε στη μάχη αστυνομικούς. Αντί για ασθενοφόρα, περιπολικά και αντί για μαζικά τεστ, βάζει πρόστιμα και κόβει κλήσεις.

Οι υγειονομικές όμως κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή, βία και αστυνομοκρατία.

Η «εθνική ομοψυχία» που ζητάει η κυβέρνηση, και απλόχερα έδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, είναι η συναίνεση στην πολιτική της μαζικής φίμωσης, του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, είναι η συναίνεση στη νέα κυβερνητική επέλαση στο βιοτικό επίπεδο του λαού, στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Τις συνέπειες της νέας κρίσης που ξέσπασε, η ΕΕ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλουν να τις φορτώσουν και πάλι στο λαό που βρίσκεται αντιμέτωπος με χιλιάδες απολύσεις, με περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα, με την έκρηξη της μερικής απασχόλησης, με την απειλητική εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για όλο το λαό, από το συλλογικό και οργανωμένο, μαζικό και αποφασιστικό αγώνα. Για να μη γίνει η κρίση τάφος των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και της τρομοκρατίας

Στο δρόμο του ασίγαστου λαϊκού αγώνα

Να μην περάσει η άγρια επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ολιγαρχίας

Ο μόνος δρόμος, η μόνη ελπίδα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας του λαού

Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ

Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό

Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Κάντε κλικ στην εικόνα:

Διαβάστε επίσης