Παρά τη "νωπή λαϊκή εντολή" εκδηλώνεται όλο και πιο πλατιά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση

Επί έξι ολόκληρα χρόνια, ο λαός και η χώρα μας λεηλατούνται. Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο. Το 2016, η αντιλαϊκή θύελλα συνεχίζεται και ενισχύεται. Η βαθιά υποδούλωση της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επικυριαρχία, επίσης.

Σήμερα, μετά την οδυνηρή διάψευση των λαϊκών προσδοκιών από τον ένα χρόνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πλατιά λαϊκά στρώματα, που πίστεψαν σ’ αυτόν και τον στήριξαν, αφυπνίζονται και απομακρύνονται από την επιρροή του. Οι μύθοι και οι πλάνες τελείωσαν. Μετά από μια μεγάλη περίοδο υποχώρησης και αυταπατών, οργανώνονται οι πρώτες μαζικές εργατολαϊκές κινητοποιήσεις.

Η ενίσχυση του μνημονιακού εφιάλτη από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξάντλησε, ταχύτατα, τη λαϊκή ανοχή απέναντί της. Η δυνατότητα της κυβέρνησης Α. Τσίπρα να αποπροσανατολίζει, να εκτονώνει και να ενσωματώνει το εργατικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα δέχεται τα πρώτα σοβαρά πλήγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή και τους λαϊκούς αγώνες. Εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νεολαίοι, συνταξιούχοι, βγαίνουν μαζικά στους δρόμους της χώρας.

Η γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σοβαρό βήμα, στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το τρίτο Μνημόνιο, για την ανάπτυξη μαζικών εργατολαϊκών αγώνων, ώστε να μπει φραγμός στη νέα αντιλαϊκή επιδρομή.

Διαβάστε επίσης