Πορεία-Αγωνιστικές Κινήσεις Παντείου: Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου!

Κατηγορία: 

Παρά τα γνωστά σενάρια για επικείμενη ανάκαμψη, η άγρια πολιτική της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών (ΕΕ-ΔΝΤ), που βαραίνει τις πλάτες του λαού, δεν έχει τέλος. Χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, κλεισίματα νοσοκομείων, μείωση μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, 60% ανεργία στους νέους, φορομπηξία, φτώχεια και εξαθλίωση... Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η πολιτική των μνημονίων θα συνεχίζει να ρημάζει λαούς και να καταστρατηγεί δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, όσο ακόμα φραγμός στις επιδιώξεις τους δεν θα μπαίνει ένα οργανωμένο και μαζικό λαϊκό κίνημα, που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί.

«Έξω από τον χορό» δεν θα μπορούσαν να μείνουν οι φοιτητές, οι οποίοι βιώνουν ένα ασφυκτικό περιβάλλον στον χώρο του πανεπιστημίου. Στην κατεύθυνση τόσο της πειθάρχησης, όσο και της έντασης των ταξικών φραγμών, κινείται η εφαρμογή του ν.Διαμαντοπούλου και του Πρότυπου Εσωτερικού Κανονισμού που πρόκειται να περάσει ξεχωριστά σε κάθε σχολή. Η δωρεάν φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, σύγγραμμα), η οποία εδώ και καιρό ξηλώνεται, έρχεται να καταργηθεί και με τη «βούλα», αναγκάζοντας ένα μεγάλο τμήμα των φοιτητών να παρατήσουν τις σπουδές τους. Σε συνδυασμό με αυτό, βρίσκεται τόσο η διάσπαση του πτυχίου, όσο και η εισαγωγή διδάκτρων ακόμη και στους προπτυχιακούς φοιτητές. Η εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, καθώς και η περαιτέρω υποχρηματοδότηση, που σιγοντάρεται και μέσω της διαδικασίας της αξιολόγησης, θα διαμορφώσουν έναν ασφυκτικό κλοιό οδηγώντας σιγά-σιγά σε πανεπιστήμια-ελίτ, όπου χώρο θα έχουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί.

Η επίθεση στα φοιτητικά δικαιώματα είναι βίαιη και απροκάλυπτη. Έχουν πλέον φουσκώσει τα δημοσιεύματα για τη διαγραφή 180.000 φοιτητών που έχουν εγγραφεί έως το 2006 τον ερχόμενο Ιούνιο, ήδη 1.500 σπουδαστές διαγράφτηκαν από τα ΤΕΙ Αθήνας, ενώ έχουν γίνει προτάσεις για εισαγωγή διδάκτρων ως εναλλακτική λύση. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο ένας είναι ο στόχος! Το ξεζούμισμα του φοιτητόκοσμου και το χτύπημα των λαϊκών οικογενειών. Είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης και των «παπαγάλων» της να βαφτίσουν τους φοιτητές, που βρίσκονται υπό τον κίνδυνο της διαγραφής, «τεμπέληδες» και «άχρηστους», ώστε να ρίξουν το φταίξιμο στις δικές τους πλάτες! Οι 180.000 φοιτητές δεν κοστίζουν τίποτα παρά μια κόλλα αναφοράς στις εξετάσεις, δεν έχουν κανένα φοιτητικό δικαίωμα, γιατί απλά τους έχει αφαιρεθεί εδώ και καιρό! Τέτοια επιχειρήματα περί κόστους και επιβάρυνσης του πανεπιστημίου σκοπό έχουν να προάγουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να ρίξουν το βάρος του χρέους στις πλάτες του λαού και της νεολαίας! Δεν χρωστάμε τίποτα σε αυτούς που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται εμάς και του γονείς μας!

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι κανείς δεν θα γλιτώσει! Η εφαρμογή του ορίου ν+2 και ο φόβος της διαγραφής θα αναγκάζει τον φοιτητή να τρέχει από μάθημα σε μάθημα για να τα βγάλει πέρα οδηγώντας τον πολλές φορές στη παραίτηση. Για μας είναι δικαίωμα και κατάκτηση των φοιτητών να τελειώνουν τις σπουδές τους όποτε τους το επιτρέψουν οι συνθήκες και παλεύουμε ενάντια σε οποιαδήποτε σκέψη για όριο σπουδών!

Με μόνο πρόταγμα τους Συλλογικούς Αγώνες και τις Γενικές μας Συνελεύσεις μπορούμε να αντικρούσουμε την πολιτική που έρχεται να εφαρμοστεί! Κόντρα στις δυνάμεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που αποτελούν τη φωνή του συστήματος μέσα στα πανεπιστήμια, αποπροσανατολίζουν τους φοιτητές και κάνουν τα πάντα για να μείνει ο Σύλλογος σε αδράνεια. Κόντρα σε λογικές του ατομικού δρόμου και της ήττας! Με μόνη κατεύθυνση τη διαμόρφωση ενός μαζικού οργανωμένου φοιτητικού κινήματος, ανεξάρτητου από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και η ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ σας καλούν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τη Τρίτη 1 Απριλίου στις 14:00 ,στο αμφιθέατρο 108.

Διαβάστε επίσης