ΣΕΚΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

► ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ που νομιμοποιεί και επεκτείνει τον εργασιακό μεσαίωνα, γενικεύοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ποινικοποίηση των αγώνων...

► ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ 13ωρου - ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ 5ημέρου ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ

► ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ την ΠΑΛΗ των εργαζομένων

► Το ΔΣ του ΣΕΚΑ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο νομοθετικό έκτρωμα που έχει καταθέσει για ...διαβούλευση ο Υπουργός Εργασίας, στο Πολυνομοσχέδιο που δίδει τη χαριστική βολή ακόμη και στα υπολείμματα των εργασιακών κατακτήσεων, ενώ παράλληλα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, σε μια προσπάθεια επιβολής του δόγματος «Νόμος και Τάξη», σε συνθήκες επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα

Ειδικότερα, ενώ οι πυρκαγιές έχουν κατακαύσει 1,7 εκ. στρέμματα και απανθράκωσαν συνολικά 26 ανθρώπους, το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ παρακολουθεί… την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει δάση, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια, νοικοκυριά και λαϊκή περιουσία, χωρίς τη λήψη στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας των λαϊκών στρωμάτων. Άγνωστος παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ο αριθμός των -εγκαταλελειμμένων στις τύχες τους- θυμάτων από τις διάδοχες πλημμύρες, και την υδάτινη καταστροφή μεγάλου κομματιού της Θεσσαλίας, και όχι μόνο. Το ίδιο κράτος είναι σε διαρκή ετοιμότητα να θεσπίζει -μέσα σε αυτές τις συνθήκες- τα πιο αντιδραστικά μέτρα που ισοπεδώνουν ακόμη και τα υπολείμματα των εργατικών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός Γεωργιάδης, σε μια προσπάθεια... συμπλήρωσης του μαύρου κοινωνικού τοπίου της καμένης και πνιγμένης γης, κατέθεσε ένα επίσης μαύρο και αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο, βάσει του οποίου:

► Επιβάλλεται το μεσαιωνικό μέτρο της 13ωρης εργασίας

► Καταργείται το 5/ημερο και θεσπίζεται η 6η εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, αρχικά στις επιχειρήσεις της 24ωρης λειτουργίας.

► Ισοπεδώνονται και τα θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, με συμβάσεις «μηδενικής χρονικής διάρκειας»(!), που θα επιτρέπουν στον εργοδότη να καλεί, ανά πάσα στιγμή, όποτε θέλει τον εργαζόμενο για το μεροκάματο της σκλαβιάς, ο οποίος δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ εργασιακό δικαίωμα. Θα υπογράφει ατομική σύμβαση, ενώ δεν θα γνωρίζει το χρόνο εργασίας και το μισθό(!).

► Θεσπίζει τους «εργαζόμενους υπό δοκιμή» για έξι μήνες, οι οποίοι δεν θα δικαιούνται αποζημίωσης μετά την απόλυσή τους για εργάσιμο χρόνο έως και 12 μήνες.

► Μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα(!) την υποστήριξη-περιφρούρηση των απεργιακών αποφάσεων των σωματείων στους εργασιακούς χώρους, αλλά και την κατάληψη του εργασιακού χώρου που πραγματοποιείται για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.

Προβλέπει 6μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ τουλάχιστον …για όσους παρακωλύουν την προσέλευση στην εργασία σε μέρες απεργίας, για να προστατεύσει τους απεργοσπάστες.

► Διαμορφώνει συνθήκες εργασιακής γαλέρας και τρομοκράτησης των εργαζομένων, στοχεύοντας στην φίμωση των σωματείων.

Είναι προφανές ότι το νομοθετικό τερατούργημα Γεωργιάδη, συμπληρώνει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη και αντανακλά τις ληστρικές αξιώσεις ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, όπως αποτυπώνονται και στα περιώνυμα αναπτυξιακά πακέτα των 70 δις (!) της «πράσινης τεχνολογίας και ανάπτυξης» που προωθεί η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, σε μια κατεύθυνση υπερεκμετάλλευσης των παραγωγικών δομών του τόπου και των εργατικών χεριών από τα αρπακτικά του κεφαλαίου.

Αυτές τις απαιτήσεις του κεφαλαίου υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας το έργο των προκατόχων της (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), απαιτήσεις που διογκώνουν την κερδοφορία του επιχειρηματικού κεφαλαίου και καταστρέφουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και έμψυχες παραγωγικές δυνάμεις.

Είναι πρόδηλο ότι το μεσαιωνικό αυτό πολυνομοσχέδιο θέτει σε πλήρη αμφισβήτηση το σύνολο των εργατο-λαϊκών κατακτήσεων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαία η ΜΑΖΙΚΗ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των σωματείων, των ομοσπονδιών και των γ/θμιων συνδικαλιστικών ενώσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου.

Καταδικάζουμε τη σιωπή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που βάζει πλάτη σε μια τέτοια αντεργατική, στυγνά αντιλαϊκή πολιτική

Καλούμε αυτές τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων με διαδηλώσεις και αποφάσεις για Απεργιακούς Αγώνες με προοπτική και μαζική συμμετοχή.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική αντίσταση και ενεργό συμμετοχή σε όλες τις μορφές της συλλογικής πάλης.

Θεωρούμε ύψιστη αναγκαιότητα την οργάνωση των αγώνων (διαδηλώσεις, επιτροπές αγώνα, ανυποχώρητο απεργιακό αγώνα). Καλούμε καταρχάς τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν 24ωρη πανεργατική προειδοποιητική απεργία έγκαιρα και να κλιμακώσουν τον αγώνα, με στόχο να αποτραπεί η κατάθεση της ψήφισης του νομοθετικού εκτρώματος Γεωργιάδη.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΣΑ, ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Διαβάστε επίσης