ΣΥΡΙΖΑ: Παραπλάνηση του λαού με προεκλογικές παροχολογίες & παραμύθια για έξοδο από τα μνημόνια

Εδώ και αρκετό καιρό οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, επιδίδονται σε έναν αγώνα δημαγωγίας προκειμένου να συγκαλύψουν τους εσωτερικούς κραδασμούς και τη φθορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να ξανακερδίσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Προσλήψεις, νέες θέσεις εργασίας, επαναφορά επιδομάτων και κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, είναι κάποια από τα ταξίματα με τα οποία προσπαθούν να ξαναχτίσουν φιλολαϊκό προφίλ.
 
Μεταξύ άλλων μάλιστα, τολμούν να μιλούν για «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας» παρουσιάζοντας ως κατάκτηση τον νέο προϋπολογισμό λιτότητας ο οποίος όπως λένε συντάχθηκε από τους ίδιους. Στο παιχνίδι της προεκλογικής δημαγωγίας έχουν μπει για τα καλά και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΔΕΔΥ να καλεί αυτή τη περίοδο (όχι τυχαία) τους δημόσιους υπαλλήλους να συμπληρώσουν φόρμα-αίτησης προς την διοίκηση με την οποία θα ζητάνε την αναδρομική καταβολή επιδομάτων Χριστουγέννων Πάσχα και άδειας για την περίοδο 2013-2018 επειδή καταργήθηκαν αντισυνταγματικά, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αυταπάτη ότι οι μνημονιακοί νόμοι θα καταργηθούν με κάποιες αιτησούλες ή με κάποιες δικαστικές αγωγές!
 
Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ ικανός λαοπλάνος και διαχειριστής της λαϊκής οργής, αρκεί να θυμηθούμε το πρόγραμμα της ΔΕΘ με το οποίο οδηγήθηκε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας βροντοφωνάζοντας σε όλους τους τόνους ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, κουνώντας δήθεν το δάχτυλο του στη Μέρκελ για να ψηφίσει λίγους μήνες μετά το 3ο μνημόνιο που επισφράγισε μία σειρά σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων και τελικά να υπηρετήσει με την ίδια υπακοή που το έκαναν και οι προκάτοχοί του ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάθε εντολή των ξένων δανειστών!
 
Το σημερινό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεν μπορεί να έχει την ίδια τύχη αφού προσκρούει πάνω στην τετραετή μνημονιακή πολιτική που υπηρέτησε και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, μικροί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες!
 
Προσλήψεις ανέργων με ολιγόμηνες συμβάσεις και μισθούς πείνας, πεντάμηνες προσλήψεις στο δημόσιο ίσα, ίσα για τις εκλογές, επαναφορά επιδομάτων η οποία όμως θα γίνει με αιτήσεις και δικαστικές μάχες των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ακατάσχετη ψευδολογία για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων την ίδια ώρα που καταργούνται ή περιορίζονται συνδικαλιστικά δικαιώματα με πρώτο και κύριο αυτό της απεργίας και με την εργοδοσία να ξεσαλώνει στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά προκλητική κοροϊδία στα μούτρα του ελληνικού λαού.
 
Η αλήθεια βρίσκεται στην ίδια την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Αύξηση της φορολογίας, εδραίωση του ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται θα καταργούσε καθώς και τον κατώτατο μισθό πείνας τον οποίο θα επανέφερε σε προ μνημονίων επίπεδα, μείωση μισθών και συντάξεων, τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση επιδομάτων, κατεδάφιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ξεπούλημα της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ και άλλων δημόσιων αγαθών, περεταίρω υποβάθμιση και διάλυση της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, τσάκισμα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επέλαση της εργοδοτικής ασυδοσίας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας στον ιδιωτικό τομέα, είναι το αποτέλεσμα της τετραετούς θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Όσον αφορά την «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας» την οποία ευαγγελίζονται αρκεί να δούμε ότι η χώρα μετατρέπεται σταθερά σε ένα απέραντο Νατοϊκό οπλοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα συντελείται ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού με χιλιάδες ακίνητα, δασικές εκτάσεις, παραλίες και πάρκα, δικαστήρια, σχολεία νοσοκομεία και πολιτιστικά κέντρα να μεταβιβάζονται σε χέρια ιδιωτών για ψίχουλα μέσω του Υπερταμείου! Όσον αφορά το τελευταίο κυβερνητικό πανηγύρι για τον περίφημοπροϋπολογισμό λιτότητας ο οποίος αποτελεί πρόταση της ίδιας της κυβέρνησης και όχι των δανειστών , υποτίθεται στοπλαίσιο της «ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας», αρκεί να σημειώσουμε ότι έχει δύο εκδοχές προκειμένου να διαλέξουν Ε.Ε. και ΔΝΤ. Η μία περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων και η άλλη δεν περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων αλλά αντί αυτού έχει ισοδύναμα μέτρα οικονομικής αφαίμαξης κατά τα άλλα προβλέπονται νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα περικοπών καθώς και δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα ενώ η έγκρισή του αναμένεται από τους ξένους!
 
Όσο λοιπόν και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αποτινάξει από πάνω του τη σαπίλα και τη βαρβαρότητα της πολιτικής που υπηρέτησε προκειμένου να διασώσει την κυβέρνηση από το βούλιαγμα και τη φθορά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη! Πλήρης υποτέλεια και υποδούλωση της χώρας στα δεσμά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, συμπόρευση με φιλελεύθερες και ακροδεξιές δυνάμεις,απόλυτα πιστή εφαρμογή της πολιτικής που επιβάλλουν οι ξένοι δυνάστες του τόπου, υπηρέτηση των ξένου κεφαλαίου και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Η μεγαλύτερη προσφορά του όμως όσον αφορά την επιτυχία της εφαρμογής όλων των μνημονιακών μέτρων οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν ο μόνος που κατάφερε να αφοπλίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό το συνδικαλιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα καλλιεργώντας τεράστιες εκλογικές αυταπάτες οι οποίες δεν θα μπορούσαν παρά να οδηγήσουν σε μεγάλη απογοήτευση και αποστράτευση του κόσμου από τους συλλογικούς αγώνες! Κατάφερε να φυτέψει στη συνείδηση μίας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας ότι δεν γίνεται αλλιώς αθωώνοντας ουσιαστικά την πολιτική όλων των προηγούμενων μνημονιακών κομμάτων. Κατάφερε να αμαυρώσει την αριστερά και τις ιδέες της αφού εφάρμοσε αυτή τη πολιτική στο όνομα της.
 
Και αν προσπαθεί ακόμα και σήμερα να συγκαταλέγεται στις δυνάμεις της αριστεράς , η ιστορία τον έχει ήδη καταχωρήσει μαζί με όλα τα αστικά κόμματα και τους λακέδες που ξεπούλησαν τη χώρα και τσάκισαν εργασιακά κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις! Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τέτοιες δυνάμεις. Κόντρα σε κάθε εκλογική αυταπάτη καικάθε ψευδοδίλλημα στο οποίο επιχειρούν οι επίδοξοι διαχειριστές των μνημονίων να τον εγκλωβίσουν , οφείλει να παλέψει και να ανακτήσει όλα όσα με βίαιο τρόπο του άρπαξαν. Να ανακτήσει την πίστη του στους συλλογικούς μαζικούς αγώνες γιατί εκεί βρίσκεται η διέξοδος, γιατί μόνο έτσι θα μπει φρένο στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική! Τα μνημόνια είναι εδώ και η ανάπτυξη που μας τάζουν δεν αφορά τίποτε άλλο πέρα από τη μετατροπή της χώρας σε έναν παράδεισο των ξένων επενδυτών που θα μπορούν να αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές γη και εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα!
 
Η απάντηση βρίσκεται στον ανυπόταχτο μαζικό εξωκοινοβουλευτικό εργατολαϊκό αγώνα με στόχο την ανατροπή των μνημονίων και κάθε αντιλαϊκού μέτρου την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας παιδείας και πρόνοιας, την υπεράσπιση του κρατικού πλούτου, την εθνική ανεξαρτησίας της χώρας και την κυριαρχία του λαού στον τόπο του!
 
Νίκη Π.
Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο περιοδικό Πορεία που κυκλοφορεί.

Διαβάστε επίσης