Φοιτητική Πορεία Ιωαννίνων: Καταγγελία για την τραμπούκικη επίθεση της ΠΚΣ

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την απρόκλητη τραμπούκικη επίθεση μελών της ΚΝΕ (Πανσπουδαστική Κ.Σ.) σε μέλη της ΣΣΠ στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων στις 11/12, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του συλλόγου. Με αφορμή «σπρώξιμο» μέλους της ΠΚΣ από μέλος της ΣΣΠ, τα μέλη της ΚΝΕ που είχαν μαζευτεί στον χώρο από πριν ξυλοκόπησαν με βίαιο και άγριο τρόπο το μέλος της ΣΣΠ, ισχυριζόμενοι εντελώς ψευδώς ότι «σήκωσε χέρι σε κοπέλα-μέλος της ΚΝΕ». Αυτή η επίθεση αποτελεί τη συνέχεια των ενεργειών της ΠΚΣ/ΚΝΕ στις εκλογές των εστιακών Δουρούτης (10/12), όπου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας προέβαινε σε προκλητικές ενέργειες ώστε να δημιουργήσει επεισόδιο και να διαλύσει την εκλογική διαδικασία. Η χουλιγκανίστικη τύπου σύρραξη η οποία γενικεύτηκε με την εμπλοκή περισσότερων μελών της ΚΝΕ και της ΣΣΠ έληξε με την επέμβαση καθηγητών του τμήματος.

Αυτά τα περιστατικά ούτε τυχαία, ούτε μεμονωμένα είναι. Με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ επιτίθενται σε άλλες οργανώσεις που αναφέρονται στην αριστερά. Αυτές οι οξείες και συχνές επιθέσεις της ΚΝΕ είναι απόρροια της αδιέξοδης γραμμής της. Στα Γιάννενα, την στιγμή που σε άλλες πόλεις έχουν γίνει μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις, οι δυνάμεις της ΠΚΣ δεν έχουν καταφέρει (παρότι εκλογικά πρώτη δύναμη) να σηκώσουν μισό αγώνα. Και στη βάση αυτή, επιδίδονται σε τέτοιου τύπου τραμπούκικες επιθέσεις, σκισίματα πανό και αφισών άλλων δυνάμεων, ακριβώς για να επιβάλλουν με το ζόρι τις απόψεις και τις πολιτικές τους επιδιώξεις.

Τελευταία έχουμε γίνει συχνά μάρτυρες σε περιστατικά που δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά αναλώνονται σε οργανωτικού τύπου αντιπαραθέσεις δυσφημίζοντας την Αριστερά και υπονομεύοντας το άσυλο. Αυτές οι πρακτικές είναι ξένες προς στο φοιτητικό κίνημα και πολύ περισσότερο για την Αριστερά. Αυτές είναι διαχρονικά πρακτικές της Δεξιάς, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και των μπράβων της, σε αντίθεση με τις δυνάμεις που αναφέρονται στη Αριστερά και (θα ‘πρεπε να) προτάσσουν την ιδεολογική αντιπαράθεση με πολιτικά επιχειρήματα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο και ασήμαντο το γεγονός πως ο μόνος που επωφελείται από περιστατικά σαν και το παραπάνω είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που εμφανίζεται ως «δικαιωμένη» για τις θέσεις της για την κατάργηση του ασύλου και παρουσιάζεται ως δύναμη «υπεύθυνη και δημοκρατική».

Ως Φοιτητική Πορεία θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες δίνουν «πάτημα» και στρώνουν το έδαφος σε κάθε αντιδραστική φωνή μέσα κι έξω απ’τα πανεπιστήμια να μιλά για άσυλο ανομίας, για την κατάργηση των παρατάξεων στα πανεπιστήμια κ.ά. Καλούμε κάθε φοιτητή να καταγγείλει τις ενέργειες αυτές και να κατανοήσει βαθιά ότι αυτά τα περιστατικά θα εντείνονται όσο οι φοιτητές απομακρύνονται από τους συλλόγους και τις δημοκρατικές τους διαδικασίες.
Καλούμε κάθε φοιτητή να καταδικάσει αυτά τα περιστατικά ακριβώς προασπιζόμενοι το άσυλο και με το να γίνουν ενεργοί στο σύλλογο τους, απομονώνοντας τις ομάδες και δυνάμεις που προκρίνουν τέτοιες πρακτικές.

Διαβάστε επίσης