50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες μας!

Κατηγορία: 

50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοστήρικτη χούντα των συνταγματαρχών, ο αγώνας νεολαίας και λαού τότε, αποκτά τεράστια επικαιρότητα σήμερα. Ως κορυφαία εκδήλωση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας, το Πολυτεχνείο συνεχίζει με αμείωτη ένταση 50 χρόνια τώρα να συγκινεί, να διδάσκει και να εμπνέει. Ιδιαίτερα σήμερα, που βαθαίνει η εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τις στρατιωτικές συμφωνίες της κυβέρνησης για τους εξοπλισμούς, την αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα φιλοπόλεμα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, που ο παλαιστινιακός λαός σφαγιάζεται στη Γάζα από τους φασίστες του Ισραήλ, τις συμφωνίες που μετατρέπουν τη χώρα σε μια απέραντη βάση για την εξυπηρέτηση των πολεμικών σχεδίων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. 50 χρόνια μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ και οι λακέδες τους διαφεντεύουν τον τόπο, οι αμερικάνικες βάσεις εξακολουθούν να κρατάνε στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας, ο 6ος αμερικανικός στόλος με τα αεροπλανοφόρα του πλέει στις θάλασσές μας και τρομοκρατεί τους λαούς της περιχής.
Ιδιαίτερα σήμερα, που η πολιτική της καρατόμησης των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας, των ταξικών φραγμών και της καταστολής οξύνεται διαρκώς, βάζοντας στο στόχαστρο όλες τις κατακτήσεις του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου, από τη νομική κατοχύρωση του ακαδημαϊκού ασύλου, μέχρι τον ανεμπόδιστο φοιτητικό συνδικαλισμό χωρίς πράκτορες της ασφάλειας και αστυνομικούς στα πανεπιστήμια. Ιδιαίτερα σήμερα, που το φασιστικό κράτος του Ισραήλ διαπράττει μία πρωτοφανή σφαγή και γενοκτονία σε βάρος της μαρτυρικής Παλαιστίνης και του αδούλωτου λαού της, που δίνει έναν ηρωικό αγώνα για να ζήσει ελεύθερος σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ιδιαίτερα σήμερα που εντείνεται το ζήτημα της διχοτόμησης και παράνομης κατοχής της Κύπρου που ξεκίνησε με αφορμή τους τυχοδιωκτισμούς της αμερικανοκίνητης χούντας, ενώ σήμερα ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επικίνδυνες προοπτικές που ανασύρουν οι οξυμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στο φόντο των πολέμων σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, η τουρκική επιθετικότητα και οι αντιδραστικές συμμαχίες της Ελλάδας με τις φασιστικές κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Ισραήλ.
Τιμώντας τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου, τιμώντας τους νεκρούς του, τιμώντας αυτόν τον ηρωικό λαϊκό αγώνα, παίρνουμε θάρρος, δύναμη, εμπνεόμαστε για τους σημερινούς αγώνες, για την προώθηση των μεγάλων ανεκπλήρωτων αιτημάτων του παλλαϊκού ξεσηκωμού που παραμένουν πάντα επίκαιρα. Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, το φοιτητικό κίνημα καλείται να βαδίσει τον δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης:
Για ΨΩΜΙ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, της κατάργησης του οχταώρου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.
Για ΠΑΙΔΕΙΑ, ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και την επιχείρηση αναθεώρησης του άρθρου 16 που εντείνει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, τους ταξικούς φραγμούς, την εμπορευματοποίηση, υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
Για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ενάντια στην πολιτική της κρατικής καταστολής, των απαγορεύσεων και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην ποινικοποίηση της απεργίας, των διαδηλώσεων και το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης.
Για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ενάντια στο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για μια Ελλάδα ειρηνική και ανεξάρτητη, με τον λαό αφέντη στον τόπο του.
Όλοι και όλες στον τριήμερο εορτασμό στον χώρο του Πολυτεχνείου και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση την Παρασκευή στις 17/11!

ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Διαβάστε επίσης