Στο Πάντειο οι... πανελλαδικές τώρα ξεκινάνε!

Κατηγορία: 

Σε εξεταστική προφανώς επηρεασμένη από τις... πανελλαδικές εξετάσεις καλούνται οι φοιτητές του Παντείου. Με μια απόφαση αδικαιολόγητη, η Πρυτανεία και η Σύγκλητος συμφώνησαν πως η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου δεν θα διαρκέσει ούτε 2 βδομάδες και μάλιστα αμέσως μετά θα ακολουθήσει εμβόλιμη (και αυτή πρεσαρισμένη, διάρκειας μιας βδομάδας) για τους επί πτυχίω φοιτητές.

Όμως φέτος, το κλασικό επιχείρημα περί πίεσης χρόνου λόγω καταλήψεων που διενεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα πέφτει στο κενό. Αντίθετα η τελευταία ακαδημαϊκή περίοδος ήταν μια χρονιά (ειδικά για το Πάντειο) χωρίς κινητοποιήσεις και αυτό όχι γιατί όλα βαίνουν καλώς.

Παρά τα έντονα προβλήματα του Πανεπιστημίου μας, τη διόγκωση των οποίων η κυβερνητική εναλλαγή απέτυχε να σταματήσει (κούρεμα των αποθεματικών των πανεπιστημίων και, κατά συνέπεια, οικονομικός στραγγαλισμός του Παντείου, μείωση διοικητικού προσωπικού με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του ωραρίου της βιβλιοθήκης, και άλλα πολλά...) η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιλέγει να μένει άπραγη. Είναι χαρακτηριστική η επαναλαμβανόμενη άρνηση της (η οποία εκφράστηκε για ακόμη μια φορά) να παραστεί σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που καθιστά ανέφικτη τη διεξαγωγή του. Εμφανώς αποθρασυμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζει το έργο της υπονόμευσης των δημοκρατικών διεργασιών του Φοιτητικού μας Συλλόγου.

Η εξεταστική «πανελλαδικού τύπου» αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία και τα δικαιώματα των φοιτητών. Σηματοδοτεί περαιτέρω εντατικοποίηση των σπουδών και την μετατροπή του Πανεπιστημίου σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο ενώ αναβιώνει στη μνήμη των φοιτητών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Απαγορεύει στην πράξη στους εργαζόμενους φοιτητές ή σε αυτούς που μένουν μακριά από το Πανεπιστήμιο να συμμετάσχουν κανονικά στην εξεταστική.
Η Πορεία καλεί τους φοιτητές να αποδοκιμάσουν την απόφαση της Πρυτανείας και της Συγκλήτου! Να μη δεχτούμε καρτερικά την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, που επιβάλλεται απολύτως αναίτια. Παρά την πίεση της εξεταστικής περιόδου πρέπει να δείξουμε την αντίθεση μας στην εντατικοποίηση των σπουδών μας. Να παλέψουμε για μια όσο γίνεται πιο ανθρώπινη εξεταστική που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν κανονικά! Να απομονώσουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που συνεχίζει να αδρανοποιεί τον σύλλογο και τις αντιστάσεις μας!

Όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών μας!
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!
Πάλη για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού συλλόγου!

Διαβάστε επίσης