Οι 39 νεκροί μετανάστες μέσα σε φορτηγό και η υποκρισία της ΕΕ

Κατηγορία: 
metanastes agglia

Η ανακάλυψη 39 νεκρών μεταναστών στο πίσω μέρος ενός φορτηγού ψυγείου στο Έσσεξ της Βρετανίας αποκάλυψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Ένα οργανωμένο κύκλωμα σύγχρονου δουλεμπορίου απλώνει τα δίχτυα του σε όλη την Ευρώπη, διακινώντας ανθρώπους από την Ασία, φέρνοντάς τους σε σύγχρονα κάτεργα της «πολιτισμένης» Ευρώπης.

Λίγο μετά, άλλοι εννέα μετανάστες, ευτυχώς ζωντανοί, εντοπίστηκαν και πάλι στο πίσω μέρος φορτηγού. Το ίδιο συνέβη μερικές ημέρες αργότερα με άλλες δύο περιπτώσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, όπου άνθρωποι στοιβάζονται σε ερμητικά κλειστά φορτηγά ψυγεία.

Για το περιστατικό του Έσσεξ συνελήφθησαν πέντε έως τώρα άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

Όπως αποδείχτηκε τελικά, οι περισσότεροι από τους 39 νεκρούς κατάγονταν από το Βιετνάμ, από μία πολύ φτωχή επαρχία στα βορειοκεντρικά της χώρας. Ξεκίνησαν το μοιραίο ταξίδι τους πιθανότατα από την Κίνα, περνώντας πληθώρα χωρών, καταλήγοντας στο Βέλγιο και τελικά στη Βρετανία.

Το περιστατικό φέρνει στο φως αυτό που πολλοί γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν ομολογεί στην κατά τα άλλα «Ευρώπη των ανθρώπινων αξιών». Ότι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες δουλεύουν σε κάτεργα, χωρίς καμιά ασφάλεια, κυριολεκτικά για ένα ξεροκόμματο, φυλακισμένοι σε τέσσερις τοίχους.

Η υποκρισία της «δημοκρατικής Ε.Ε.» που κατά τα άλλα θέλει να πατάξει την «παράνομη μετανάστευση» και το σύγχρονο δουλεμπόριο, διαφαίνεται σε όλο της το μεγαλείο. Χρειάστηκαν 39 νεκροί και το μήνυμα μιας νεαρής κοπέλας, που βρισκόταν ανάμεσά τους, στη μητέρα της, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ή να ενταθούν οι έλεγχοι και να αποκαλυφθούν άλλα τρία φορτηγά που μεταφέρουν μετανάστες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως όλα δείχνουν, οι εικόνες που συναντάμε σε χώρες όπως η κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λιβύη, με τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα μεταναστών και τους θανάτους, μπορούν κάλλιστα να συμβούν και στην «προηγμένη» Ε.Ε.

Τόσο οι 39 νεκροί του Έσσεξ όσο και οι χιλιάδες θαλασσοπνιγμένοι πρόσφυγες το αποδεικνύουν καθημερινά.

Διαβάστε επίσης