Φοιτητική Πορεία Παντείου: Αντί για συγγράματα,το υπουργείο μάς στέλνει την αστυνομία

Κατηγορία: 

Σε συνθήκες παγκόσμιας πανδημίας και εγκλεισμού, η κυβέρνηση του «αν είχαμε περισσότερες μεθ θα ειχαμε περισσότερους νεκρούς» και του «δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία», του νέου κρατικού προϋπολογισμού που προβλέπει μείωση δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά σχεδον 600 εκατομμύρια ευρώ, επιχειρεί να περασει νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ιδρυση σώματος «πανεπιστημιακής αστυνομίας».
Στο μεταξύ, οι φοιτητές περιμένουν ακόμη τα συγγράμματα τους, ενώ σε κάποια μαθήματα όπως το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης περιμένουν και τον καθηγητή! Ταυτόχρονα οι φοιτητές παραγκωνίζονται από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς έχουν γίνει πια ρουτίνα τα περιστατικά καθηγητικής αυθαιρεσιας εις βάρος τους. Ενδεικτικό είναι το «δεν έχεις κάμερα- δεν μιλάς» σε μάθημα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το «δεν χωράνε άλλοι» σε μάθημα της Κοινωνιολογίας.
Η απάντηση των φοιτητών σε αυτή την εχθρική κυβερνητική πολιτική, που εδώ και ένα χρόνο τους απειλεί με διαγραφές, με επιβολή διδάκτρων, και τώρα με τη σύσταση σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από τη μαζική και συλλογική αντίδραση.

Δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους
Έξω οι αστυνομικοί από τα πανεπιστήμια
Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Διαβάστε επίσης